طی دو ماه گذشته ۱۳ هزار نوزاد افغان بر اثر سوء تغذیه جان باختهاند
دیدهبان حقوق بشر از آمار چشمگیر مرگ نوزادان در افغانستان خبر داده و گفتهاست که طی دو ماه گذشته ۱۳ هزار نوزاد بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه جان باختهاند.
دیدهبان حقوق بشر سازمان ملل از عدم مصونیت غذایی و بحران سوء تغذیه در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفتهاست که آمار کسانی که با گرسنگی شدید روبهرو هستند از ۱۴ میلیون نفر در جولای ۲۰۲۱ اکنون به ۲۳ میلیون نفر رسیدهاست.
بر اساس گزارش اخیر این نهاد، از آغاز سال جاری میلادی حدود ۱۳ هزار نوزاد بر اثر سوء تغذیه و بیماریهای مرتبط با گرسنگی در افغانستان جان باختهاند که این رقم روزانه به طور میانگین به بیش از ۱۷۰ نوزاد میرسد.
دیدهبان حقوق بشر به تازگی به نقل از یک سازمان بینالمللی بشردوستانه در افغانستان، گزارش داده که در حال حاضر ۹۵ درصد جمعیت کشور غذای کافی برای خوردن ندارند و ۳.۵ میلیون کودک نیز به حمایت تغذیهای نیازمند هستند.
در این گزارش ذکر شده که بحران ناامنی غذایی و سوء تغذیه با ابعاد بسیار گسترده در این کشور در حال اتفاقافتادن است.
سازمان ملل برای جلوگیری از فاجعه انسانی در افغانستان نزدیک به ۵ میلیارد دالر درخواست کمک کرده؛ اما این پول هنوز تامین نشده و امریکا هم هنوز درگیر مسایل حقوقی ۳.۵ میلیارد دالری است که از ذخایر ارزی افغانستان برای کمک بشردوستانه به افغانستان در نظر گرفتهبود.
پیشتر طالبان اعلام کردند که امریکا توافق کرده که این پول را به سازمانهای بشردوستانه ندهد.
در همین حال، امیرخان متقی؛ وزیر خارجه طالبان از جامعه جهانی خواستهاست که کمک به مردم افغانستان سیاسی نشود.
این در حالی است که چند روز پیش، بانک جهانی گزارش داد که پس از سقوط دولت پیشین به دست طالبان، فرصتهای کاری کاهش و بیکاری و فقر در افغانستان به شدت افزایش یافتهاست.
در یک نظرسنجی که از سوی این بانک نشر شده، آمدهاست که ۷۰ درصد خانوادهها در افغانستان قادر به تأمین نیازمندیهای غذایی و غیرغذاییشان نیستند. بانک جهانی، گفتهاست که به دلیل کاهش فرصتهای شغلی و افزایش بیکاری، امنیت غذایی از بین رفته و مردم از دسترسی به خدمات اساسی محروم شدهاند.
یونیسف هم گفتهبود که نیازهای کودکان آسیبپذیر در افغانستان به شدت افزایش یافته و این نهاد به کودکان در افغانستان غذا و زمینه دسترسی به خدمات صحی را فراهم میکند.
قابل ذکر است که در پی تحولات اخیر، کودکان بیشترین آسیب ناشی از مشکلات اقتصادی و فقر را متحمل شدهاند.
این در حالی است که قبلا نیز سازمانهای امدادرسان درباره خطر مرگ یک میلیون کودک هشدار داده و خواستار کمکهای بینالمللی برای مقابله با خطرات ناشی از قحطی و سوء تغذیه شدهبودند.