سازمان صحی جهان: حدود ۱۵ میلیون تن در اثر کرونا درگذشتهاند
برآورد جدید سازمان صحی جهان (WHO) نشان میدهد که حدود ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان، دراثر همهگیری کرونا درگذشتهاند.
بر اساس تخمین این سازمان، رقم تلفات ناشی از کرونا از اول جنوری ۲۰۲۰ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ نزدیک به ۱۴٫۹ میلیون نفر بوده است که ۵۷ درصد آن را مردان و ۴۳ درصد را زنان تشکیل میدهند.
این میزان مرگ و میر ۱۳ درصد بیشتر از حد انتظار طی دو سال است.
این سازمان معتقد است که بسیاری از کشورها شمار مرگ و میر ناشی از کرونا را کمتر از میزان واقعی برآورد کردهاند. تاکنون تنها تعداد ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار مورد مرگ به دلیل ابتلا به کرونا در جهان گزارش شده است.
بنابر گزارش جدید سازمان صحی جهان تنها در هند ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار مرگ ناشی از کرونا روی داده است؛ یعنی ۱۰ برابر ارقام رسمی اعلام شده. این رقم تقریبا یک سوم مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان است.
در همین حال، دولت هند این برآورد را زیر سوال برده و در مورد شیوه ارزیابی ابراز نگرانی کرده است.
این در حالی است که مطالعات دیگر به نتایج مشابهی در مورد مقیاس مرگ و میر در این کشور رسیدهاند.
سازمان جهانی بهداشت گفته است که این آمار بلند تلفات، در کنار ضرورت مبارزه با بیماریهای همهگیر، نیاز همه کشورها به سرمایهگذاری در سیستمهای بهداشتی انعطافپذیرتر و پاسخگوتر را نشان میدهد
این محاسبات همچنین مرگ و میرهایی را در نظر میگیرد که مستقیما به کرونا مربوط نیست؛ بلکه در عوض به خاطر عوامل دیگری مانند عدم دسترسی افراد به شفاخانه برای مراقبت اتفاق افتاده است.
دکتر سمیرا اسما، از بخش دادههای سازمان صحی جهان ، این ارقام را یک تراژدی خوانده و گفته است که ایین رقمی بسیار شوکآور است. برای ما مهم است به زندگیهایی که از دست رفته، احترام بگذاریم و باید سیاستگذاران را پاسخگو کنیم.
به گفته وی اگر مردگان را نشماریم، فرصت را برای این که دفعه بعد بهتر آماده شویم، از دست خواهیم داد.
براساس ارقام سازمان جهانی بهداشت، علاوه بر هند کشورهای روسیه، اندونزی، امریکا، برزیل، مکزیک و پرو دارای بالاترین ارقام مرگ و میر “اضافی” هستند.
چین از جمله کشورهایی است که میزان مرگ و میر بیش از حد پایینی دارد. این کشور سیاست “کووید صفر” را دنبال میکند و برای نیل به این هدف به انجام تستهای انبوه و قرنطینه رو آورده است.
استرالیا هم محدودیتهای شدید در زمینه مسافرت اعمال کرد تا ویروس را از کشورش دور نگه دارد. دو کشور جاپان و ناروی هم سیاستی مشابه اعمال کردند.
پروفسور جان ویکفیلد؛ آمارشناس از دانشگاه سیاتل در ایالت واشنگتن امریکا که به سازمان صحی جهان در این مورد کمک کرده به بیبیسی گفته است که این مایه شرمساری است که مردم بدنیا میآیند و میمیرند؛ اما ما هیچ سابقهای از مرگ آنها نداریم.
پروفسور ویکفیلد امچنان تأکید کرده است که ما واقعا باید در سیستم های ثبت کشورها سرمایهگذاری کنیم تا بتوانیم دادههای دقیق و به موقع به دست آوریم.