رونمایی از نخستین عکس تمام‌رنگی تلسکوپ جیمز وب توسط بایدن

مقامات سازمان فضایی امریکا (ناسا) اعلام کردند که جوبایدن؛ رییس‌جمهوری این کشور در مراسم ویژه از عکس تمام‌رنگی تلسکوب جیمز وب رونمایی می‌کند.blankبر بنیاد گزارش‌ها، این تصویر عمیق‌ترین و با کیفیت‌ترین تصویر از کیهان است که تاکنون ثبت شده و تعداد کهکشان‌های بی‌شماری را نشان خواهد داد که از ۱۳ میلیارد سال پیش به‌این سو در هستی ظاهر شده‌اند.

این عکس قرار است روز سه‌شنبه در مجموعه‌ای از تصاویر تمام‌رنگی توسط ناسا به انتشار عمومی برسد، با این حال جو بایدن؛ رییس‌جمهور و کامالا هریس؛ معاون رئیس‌جمهور امریکا، یک روز زودتر در مراسمی در کاخ سفید می‌‌توانند نگاهی گذرا به آن داشته باشند.

به گزارش یورونیوز، قرار است روز سه‌شنبه، ۱۲ جولای در مراسمی که به طور زنده از حساب‌های مختلف ناسا در شبکه‌های اجتماعی پخش خواهد شد، از این عکس به صورت عمومی رونمایی خواهد شد. این سازمان از هم‌اکنون در صفحه‌ای در سایت خود شمارش معکوسی ویژه انتشار عمومی نخستین عکس تدارک دیده است.

بنابر اعلام مقامات مسئول سازمان فضایی امریکا، نخستین تصاویر کیهانی از تلسکوپ فضایی جیمز وب شامل نماهای دور از خوشه‌های کهکشانی، دو سحابی درخشان و یک سیاره گازی غول‌پیکر خواهد بود.

پیش‌تر یک کمیته بین‌المللی تصمیم گرفته بود که تصاویر علمی تمام رنگی، به سحابی کارینا یا «شاه‌تخته» که ابر عظیمی از غبار و گاز در فاصله ۷۶۰۰ سال نوری زمین است همچنین سحابی ان‌جی‌سی ۳۱۳۲ یا «حلقه جنوبی» که ستاره در حال مرگی را در فاصله ۲ هزار سال نوری از ما احاطه کرده، اختصاص داشته باشد.

سحابی «شاه‌تخته» به دلیل ستون‌های سر به فلک کشیده‌اش، که شامل «کوه اسرارآمیز» می‌شود، یک قله کیهانی به طول سه سال نوری است که قبل از این در تصویری نمادین توسط تلسکوپ هابل شکار شده بود.

سیاره گازی غول‌پیکر WASP-96 b نیز که یکی دیگر از اهداف جیمز وب تعریف شده است در فاصله هزار و ۱۵۰ سال نوری از زمین قرار دارد و جرم آن تقریبا نصف سیاره مشتری در منظومه شمسی است. یک خوشه کهکشانی شامل پنج کهکشان به نام «پنج‌قلوی استفان» در فاصله ۲۹۰ میلیون سال نوری از زمین نیز یکی دیگر از اهداف جیمز وب برای نخستین تصویربرداری از عمق کیهان بوده است.

کلاوس پونتوپیدان، ستاره‌شناس در مؤسسه علمی تلسکوپ فضایی (STSI) که بر عملیات تصویربرداری تلسکوپ جیمز وب نظارت دارد، در این باره گفت: «من خیلی مشتاق هستم که دیگر مجبور نباشم اسرار [این عکس‌ها] را حفظ کنم.»

دن کو، یک ستاره‌شناس دیگر در این مرکز، روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفته که جیمز وب همین حالا در نخستین تصاویر خود، مرزهای علمی را درهم شکسته است. وی اضافه کرد: «وقتی برای اولین بار به تصاویر میدان عدسی خوشه کهکشانی نگاه کردم ناگهان سه چیز را در مورد جهان که قبلاً نمی‌دانستم فهمیدم. این ذهن من را کاملا به مرحله انفجار رساند.»

پیش‌تر توماس زوربوشن؛ مدیر تیم علمی ناسا گفته بود عظمت تصاویر اولیه گرفته شده توسط جیمز وب به حدی بوده است که باعث شده «اشک در چشمانش حلقه زند.»

جیمز وب بزرگترین و قدرتمندترین رصدخانه نجومی است که تا کنون سیاره زمین را ترک کرده است. این تلسکوپ که از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها بهره می‌برد با بودجه ۱۰ میلیارد دالری خود گران‌ترین دستگاهی است که تاکنون در این زمینه طراحی و ساخته شده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب هفت تن وزن دارد و به افتخار جیمز ادوین وب، مدیر برنامه‌های دهه شصت ناسا نامگذاری شده است. این دستگاه صد برابر از تلسکوپ هابل قویتر است، گرچه دانشمندان با توجه به تفاوت‌ها در کارکرد این دو دستگاه از مقایسه این دو خودداری می‌کنند.

مطالب مرتبط