بیش از نصف جمعیت افغانستان مشکل روانی‌ دارند

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی درباره بر سلامت روانی به تحقیق در کشورهایی پرداخته که درگیر جنگ بوده‌اند. در این لیست افغانستان نیز شامل است و این نهاد گفته: بیش از نیم جمعیت افغانستان دچار مشکلات روانی‌ اند.

دیده‌بان حقوق بشر، امروز دوشنبه، ۱۸ میزان به مناسبت روز جهانی سلامت روانی، گزارشی را منتشر کرده و گفته: پس از ۴۰ سال جنگ در افغانستان، تخمین زده می‌شود که بیش از نیم جمعیت از جمله بسیاری از بازماندگان خشونت‌های ناشی از جنگ، افسردگی، اضطراب و استرس پس از سانحه را تجربه می‌کنند؛ اما کمتر از ۱۰ درصد آنان به روان‌درمانی دسترسی دارند‌.

در گزارش این نهاد آمده بیش‌تر کسانی که با انفجار مواجه شده‌اند تأثیرات آن تا سال‌ها بر روان آنان خواهد ماند.

شانتا راو باریگا؛ مدیر حقوق معلولان در دیده‌بان حقوق بشر، گفته است که «میلیون‌ها نفر در سراسر جهان اثرات مخرب جنگ را بر سلامت روان خود تجربه؛ اما تعداد کمی از آن‌ها حمایت لازم را دریافت می‌کنند.»

دیده‌بان حقوق بشر از نمایندگان دولت‌ها خواسته است که به تاریخ ۱۳ و ۱۴ اکتوبر در نشست عمومی سلامت روانی در رم ایتالیا شرکت کنند تا به ارائه خدمات صحی به بیماران روانی در مناطق درگیر جنگ متعهد شوند.

اوکراین، کامرون، جمهوری افریقای مرکزی، اتیوپی، غزه، عراق، سودان جنوبی و سوریه افزون بر افغانستان کشورهایی‌اند که سطح بیماری روانی در آن‌ها بلند است.

مطالب مرتبط