چهارونیم میلیون کودک افغان به مراقبت روانی نیاز دارند
سازمان حفاظت از کودکان (save the children) در روز جهانی سلامت روان با ابراز نگرانی از وضعیت کودکان افغان میگوید: کودکان با بدنهای کوچک، بار شدت بحران در افغانستان را بر دوش میکشند. به گفته این سازمان چهارونیم میلیون کودک افغان به مراقبتهای روانی نیاز دارند.
سازمان حفاظت از کودکان، امروز دوشنبه، ۱۸ میزان برابر با روز جهانی سلامت روان گفت: کودکان در افغانستان تحت فشارهای روحی و روانی فزایندهای قرار دارند.
این نهاد همچنین گفته که «بسیاری از آنان شبها گرسنه به خواب میروند، مکتب را رها میکنند تا برای تأمین هزینه خانوادههای شان کار کنند، عزیزان شان را به دلیل کمبود مراقبتهای بهداشتی از دست دادهاند و امید بسیار کمی به آینده دارند.»
سازمان حفاظت از کودکان تصریح کرده که حدود ۴ میلیون و ۴۶۰ هزار کودک و بزرگسال در افغانستان به صحت روانی و حمایتهای روانی اجتماعی نیاز دارند؛ اما براساس معلومات جدید تاکنون تنها یک میلیون و ۳۰۸ هزار و ۶۶۱ نفر توانستهاند به این خدمات دسترسی داشته باشند.
براساس آمار نهاد حفاظت از کودکان، از هر چهار دختر یک دختر نشانههای افسردهگی یا اضطراب و دو سوم کودکان احساس نگرانی، غمگینی و عصبانیت زیاد دارند.
این در حالی است که پیشتر دیدهبان حقوق بشر در گزارشی درباره سلامت روانی به تحقیق در کشورهایی پرداخته که درگیر جنگ بودهاند. در این لیست افغانستان نیز شامل است و این نهاد گفته: بیش از نیم جمعیت افغانستان دچار مشکلات روانی اند.
شانتا راو باریگا؛ مدیر حقوق معلولان در دیدهبان حقوق بشر، گفته است که «میلیونها نفر در سراسر جهان اثرات مخرب جنگ را بر سلامت روان خود تجربه؛ اما تعداد کمی از آنها حمایت لازم را دریافت میکنند.»
دیدهبان حقوق بشر از نمایندگان دولتها خواسته است که به تاریخ ۱۳ و ۱۴ اکتوبر در نشست عمومی سلامت روانی در رم ایتالیا شرکت کنند تا به ارائه خدمات صحی به بیماران روانی در مناطق درگیر جنگ متعهد شوند.
اوکراین، کامرون، جمهوری افریقای مرکزی، اتیوپی، غزه، عراق، سودان جنوبی و سوریه افزون بر افغانستان کشورهاییاند که سطح بیماری روانی در آنها بلند است.