گوگل ۱۲ هزار کارمند خود را اخراج می‌کند

شرکت گوگل اعلام کرده که ۱۲ هزار کارمند خود را اخراج خواهد کرد.

گوگل اعلام کرد که قصد دارد ۱۲ هزار نفر از نیروهای خود، معادل ۶ درصد از کل نیروهای آلفابت (شرکت مادر گوگل)، را در کشورهای مختلف از کار برکنار کند.

سوندار پیچای؛ مدیرعامل گوگل، با ضروری دانستن این تصمیم اعلام کرده که مسئولیت تمامی تصمیماتی که به انجام این کار ختم شده است را بر عهده خواهد گرفت.

با اجرای این کار، ۶ درصد از نیروی کار آلفابت در سراسر جهان در بخش‌های مختلف از جمله بخش امور استخدامی و انجنیری از کار برکنار خواهند شد.

تصمیم شرکت آلفابت در برکناری بخشی از نیروی کار خود تنها چند روز پس از آن گزارش می‌شود که شرکت مایکروسافت اعلام کرد ۱۰۰۰۰ شغل را حذف می‌کند. چند هفته پیش، شرکت آمازون هم از برداشتن ۱۸۰۰۰ شغل خبر داده بود.

آقای پیچای از کارکنان شرکت به خاطر «تلاش بی‌وقفه» آنان تشکر کرد و افزود که همکاری آنان برای این شرکت «بسیار ارزشمند بوده است».

او در ایمیل خود نوشته که «در حالی که این تحول آسان نیست؛ اما ما از این گروه از کارکنان در زمینه جستجو برای فرصت جدید شغلی حمایت می‌کنیم».

او همچنین افزوده که «تا آن زمان، لطفا با وجود این خبر ناخوشایند مراقب خودتان باشید و به عنوان بخشی از حمایت شرکت، اگر روز کاری خود را تازه شروع می‌کنید، امروز را از خانه کار کنید».

بر اساس گزارش سالانه گوگل در وبسایت اداره ثبت و نظارت بر شرکت‌ها در بریتانیا، تعداد کارکنان گوگل در این کشور به  بیش از ۵۵۰۰ نفر می‌رسد و مشخص نیست که تصمیم به کاهش نیروی کار بر چه تعداد از آنان تاثیر خواهد گذاشت.

آقای پیچای مزایایی را برای کارمندان اخراج شده در امریکا در نظر گرفته که شامل دریافت حداقل ۱۶ هفته حقوق، پاداش سال ۲۰۲۲، برخورداری از مرخصی با حقوق و شش ماه پوشش بیمه درمانی است.

او گفته است که «به توانایی شرکت برای پیگیری هدفمان ولو در سخت‎ترین روزها» خوشبین است.

وال‌استریت، بازار بورس نیویورک، از تصمیم آلفابت به تعدیل نیروی انسانی استقبال کرد و سهام شرکت در معاملات الکترونیکی قبل از باز شدن بازار سهام ۳.۵ درصد افزایش یافت.

تحلیلگران گفته‌اند که شرکت‌های بزرگ فناوری در گذشته زیر بار هزینه‌های اضافی رفته بودند بی‌آن‌که به چشم‌انداز کاهش تقاضا و لزوم صرفه‌جویی توجهی کرده باشند.

در همین حال، دانیل آیوز؛ کارشناس موسسه تحقیقات سهام ودبوش  گفته است اخراج کارکنان این شرکت‌ها نشاندهنده افزایش غیرمسئولانه هزینه‌ها در بخش‌هایی از اقتصاد است که در گذشته از رشد سریع تقاضا برخوردار شدند.

به گفته او «واقعیت این است که شرکت‌های فناوری پیش‌رفته با سرعتی بیش از حد معقول به استخدام نیرو مبادرت ورزیدند که سیاستی غیرقابل دوام بود و اکنون شرایط دشوارتر اقتصادی آنها را ناگزیر کرده تا کارکنان خود را اخراج کنند».

مطالب مرتبط