غولهای فناوری جهان بیش از ۹ میلیارد دالر در عربستان سرمایهگذاری میکنند
دولت عرستان سعودی از سرمایهگذازی بیش از ۹ میلیارد دالری شرکتهای فناوری جهان در این کشور خبر داده میگویند که این کشور موفق به جذب بیش از ۹ میلیارد دالر سرمایهگذاری در فنآوریهای آینده و پیشرو شدهاست.
دومین دوره کنفرانس فناوری ریاض تحت عنوان «LEAP 2023» با حضور نمایندگان شرکتهایی از جمله اسنپ، آرامکو و زوم، روز دوشنبه، ۱۷ دلو افتتاح شد.
در این نشست عبدالله السواحه؛ وزیر ارتباطات عربستان اعلام کرد که غول فناوری مایکروسافت قرار است بیش از دو میلیارد دالر در عربستان سرمایهگذاری کند.
وزیر ارتباطات عربستان همچنین گفت که شرکت هوآوی چین نیز قرار است در مشارکت با غول نفتی آرامکو ۴۰۰ میلیون دالر در زیرساختهای مربوط به «رایانش ابری» در این کشور سرمایهگذاری کند.
وزیر ارتباطات عربستان گفته که این سرمایهگذاریها موضع عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین بازار دیجیتال در خاورمیانه و آفریقای شمالی تقویت خواهد کرد؛ اگرچه مشخص نکرده که این سرمایه گذاری در چه بازه زمانی انجام خواهد شد.
در همین حال، شرکت اوراکل به خبرگزاری رویترز گفته که سرمایه گذاری یکونیم میلیارد دالری این شرکت برای ساخت یک منطقه «رایانش ابری جدید» در عربستان قرار است ظرف چندین سال عملی شود. اوراکل در سال ۲۰۲۰ یک منطقه رایانشی دیگر نیز در جده راه اندازی کرده بود.
ولیعهد عربستان در ادامه برنامههای پنج ساله توسعه که از دهه ۷۰ میلادی در عربستان آغاز شد به دنبال اجرای طرحی به نام چشمانداز ۲۰۳۰ است که در آن بر اساس ادعای مقامهای ریاض وابستگی این کشور به نفت از بین میرود. سرمایهگذاری خارجی یکی از محورهای حیاتی این برنامه است.
عربستان از زمان اعلام این برنامه، میلیاردها دالر از درآمدهای نفتی خود را به برنامه موسوم به چشم انداز اقتصادی ۲۰۳۰ اختصاص داده که از طرحهای بن سلمان ولیعهد این کشور است. با این حال در جذب سرمایه خارجی مستقیم که از ستونهای اصلی این طرح است چندان موفق نبوده است.
افزایش تقاضا برای رایانش ابری در جهان غولهای تکنالوژی مانند اوراکل، مایکروسافت، آمازون و گوگل را بر آن داشته تا برای انتقال سریعتر دادهها مراکز داده بزرگی را در نقاط مختلف جهان برپا کنند.
عربستان سعودی نیز با تشویق این شرکتها و امتیازاتی که به آنها میدهد آنها را تشویق میکند که مقرهای خود را به ریاض پایتخت این کشور منتقل کنند. براساس آمار دولتی در عربستان نزدیک به ۳۴۰ هزار نفر در بخش دیجیتال مخابرات و فنآوری داده کار میکنند.