طالبان در بامیان برای زنان و دختران مدرسه دینی می‌سازند

منابع محلی در بامیان گزارش داده‌اند که طالبان برای زنان و دختران در این ولایت مدرسه دینی می‌سازند.

منابع محلی در ولایت بامیان، امروز دوشنبه، ۱۸ ثور، گزارش‌ داده‌اند که  طالبان برای زنان و دختران در این ولایت مدرسه دینی اعمار می‌کنند.

به گفته منابع کار ساخت این مدرسه دینی تحت نام «زینبیه» امروز از سوی ملا عبدالله سرحدی؛ والی طالبان در بامیان و برخی از مسئولان محلی این گروه در ساحه تگاب‌غار ولسوالی ورس این ولایت آغاز شده است.

در همین حال، دفتر والی طالبان در بامیان نیز با نشر خبرنامه‌ای به نقل از ملا عبدالله سرحدی گفته که با روی‌ کار آمدن این گروه «زمینه یادگیری تعلیمات اسلامی برای همه از جمله بانوان فراهم شده است.»

در خبرنامه طالبان در مورد مقدار هزینه ساخت این مدرسه جزئیات داده نشده است و معلوم نیست که هزینه ساخت این مدرسه دینی ویژه بانوان بامیانی از سوی باشندگان این ولایت و مراجع تقلید پرداخت می‌شود یا از سوی طالبان.

در خبرنامه طالبان همچنین آمده است که رهبری این گروه تلاش دارد تا در هر روستا، مدرسه‌های دینی را برای آموزش‌های اسلامی ایجاد کند.

این در حالی است که طالبان پیش از این نیز گفته بودند که مدرسه‌های دینی را در کشور افزایش خواهند داد.

وزارت تحصیلات عالی طالبان هم روز شنبه، ۱۶ ثور، با نشر نامه‌ای در صفحه توییترش از ایجاد مدارس دینی در بخش‌های کشور خبر داد. در این نامه گفته شده که قرار است در هر زون افغانستان، مدرسه‌های تخصصی برای ملاها تاسیس شود.

در متن نامه آمده که «هر مدرسه ۷۹ بست» خواهد داشت؛ اما درباره حقوق و امتیازات این بست‌ها توضیح داده نشده است.

در این نامه همچنین گفته شده که ملاهبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر طالبان با طرح تشکیل این مدارس موافقت کرده است.

در این نامه به طور ویژه از ولایت‌های قندوز، بلخ، هرات، پکتیا و ننگرهار نام برده شده که قرار است در هر کدام آن «مدارس تخصصی» ساخته شود.

براساس مکتوب رسمی طالبان هر کدام از این مدارس ۷۹ بست خواهد داشت و شماره همه بست‌ها به ۳۹۵ بست می‌رسد.

این در حالی است که پیش از این وزارت معارف طالبان اعلام کرده بود که بر اساس فرمان رهبری این گروه قرار است در هر ولسوالی افغانستان از سه تا ۱۰ مدرسه دینی ساخته شود.

پیش از این فعالان حقوق بشر با اشاره به سرمایه‌گذاری سنگین طالبان بر مدارس دینی و تامین مالی ملاها گفته بودند که طالبان برای ساختن مدرسه پول دارند؛ اما برای مبارزه با فقر و گرسنگی و جلوگیری از فاجعه انسانی پول ندارند.

در ماه‌های گذشته ساختمان برخی از مکاتب، انستیتیوت‌ها و خوابگاه‌ها در سرتاسر افغانستان به مدارس جهادی تحویل داده شده است.

هنوز اطلاعاتی درباره امتیازات و حقوق کارمندان مدارس تخصصی وزارت تحصیلات عالی طالبان منتشر نشده اما یک نامه رسمی دیگر طالبان که سال گذشته منتشر شده بود، جزئیات حقوق و امتیازات کارمندان مدارس جهادی وزارت معارف این گروه را نشان می‌داد.

براساس اسنادی که قبلا منتشر شده بود معاش یک حافظ قرآن در مدرسه جهادی این گروه ۲۰ هزار افغانی تعیین شده که تقریبا سه برابر معاش معلم یک مکتب است.

برای یک عالم دین به درجه شیخ‌الحدیث که طبق رتبه‌بندی اسناد این گروه معادل ماستر است، ۲۵ هزار افغانی معاش تعیین شده است؛ در حالی که معاش یک معلم ماستر در وزارت معارف افغانستان ۷ تا ۱۱ هزار افغانی است.

معاش آشپز و نانوای مدرسه جهادی نیز ۱۵هزار افغانی در نظر گرفته شده که سه برابر حقوق خدمه یک مکتب است.

مطالب مرتبط