سوزاندن قرآن در سویدن؛ سازمان همکاری اسلامی «جلسه اضطراری» تشکیل می‌دهد

به دنبال آتش‌زدن قرآن در سویدن، سازمان همکاری اسلامی از برگزاری «جلسه اضطراری» در واکنش به این رویداد خبر داده است.

پس از این که پولیس سویدن روز چهارشنبه هفته گذشته، به مردی اجازه داد تا صفحات قرآن را در مقابل مسجد اصلی شهر استکهلم به آتش بکشد، یک مقام سازمان همکاری اسلامی که متشکل از ۵۷ عضو است، گفته که جلسه کشورهای اسلامی به احتمال زیاد فردا (یک‌شنبه، ۱۱ سرطان) در بندر جده عربستان برگزار خواهد شد.

در حالی که واکنش‌های گسترده کشورهای اسلامی به سوزاندن کتاب قرآن در سویدن ادامه دارد، سازمان همکاری اسلامی اعلام کرده که برای گفتگو در مورد این وضعیت «جلسه اضطراری» برگزار خواهد کرد و نخست وزیر سویدن اما از همه کشورهای اسلامی خواست که آرامش خود را حفظ کنند.

در پی شعله‌ور شدن خشم مسلمانان، یک مقام سازمان همکاری اسلامی که متشکل از ۵۷ عضو است، اعلام کرده جلسه کشورهای اسلامی به احتمال زیاد فردا در بندر جده عربستان برگزار خواهد شد.

پولیس سویدن روز چهارشنبه به مردی اجازه داد تا صفحات قرآن را در مقابل مسجد اصلی شهر استکهلم به آتش بکشد.

پولیس سویدن گفته در راستای حمایت از «آزادی بیان» اجازه این اقدام را داده و همزمان تحقیقاتی را در مورد این مرد که اصالتا عراقی است به اتهام «تحریک علیه یک گروه قومی» آغاز کرده است.

سلوان مومیکا، ۳۷ ساله پس از دریافت مجوز اعتراض از سوی پولیس سویدن، روز چهارشنبه، همزمان با عید قربان در کشورهای اسلامی چندین صفحه از کتاب قرآن را در مقابل بزرگترین مسجد سویدن به آتش کشید.

آقای مومیکا هفته گذشته به یک روزنامه سویدنی گفته بود که «طی ۱۰ روز پرچم عراق و قرآن را در مقابل سفارت عراق در استکهلم خواهم سوزاند».

دفتر آیت‌الله علی سیستانی؛ مرجع بزرگ تقلید شیعیان در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل، مجوز پولیس سویدن به دلیل «آزادی بیان» برای قرآن‌سوزی را «شرم‌آور» خوانده و گفته این اقدام « تعرض آشکار به مقدسات بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان است و به ایجاد فضای مناسب برای اشاعه افکار افراطی و رفتارهای غلط منجر می‌شود».

در این بیانیه از سازمان ملل خواسته شده تا «تدابیر موثر جهت ممانعت از تکرار چنین رفتارهایی» و «همزیستی مسالمت‌آمیز میان پیروان ادیان مختلف» اتخاذ شود.

روز گذشته معترضان در عراق به دعوت مقتدی صدر؛ روحانی پرنفوذ شیعه در مقابل سفارت سویدن در بغداد دست به تجمع زدند و برای دقایقی معترضان خشمگین وارد سفارت این کشور شدند.

نخست وزیر سویدن در واکنش به ورود معترضان به سفارتخانه این کشور در بغداد آن را کاملا «غیرقانونی» و «غیرقابل قبول» دانست.

وزارت خارجه عراق روز گذشته سفیر سویدن را فراخواند و تصمیم این کشور برای اعطای مجوز آتش زدن قرآن را یک اقدام «افراطی» خواند و گفته این اقدامات «احساسات مسلمانان در سراسر جهان را شعله‌ور می کند و نشان دهنده یک تحریک خطرناک است».

عربستان سعودی هم که میزبان حدود دو میلیون زائر حج است، سوزاندن قرآن را محکوم کرده و وزارت خارجه این کشور آن را بخشی از «حملات نفرت انگیز و مکرر» علیه اسلام خواند.

ابراهیم رئیسی؛ رییس جمهور ایران نیز که روز گذشته به شهر رفسنجان سفر کرده در مصلی نماز جمعه این شهر آزادی بیان در کشورهای غربی را «دروغ» خوانده و گفته که «آنان که مدعی آزادی بیان هستند، چطور استبدادی، استکباری و با روحیه تفرعن، مقدسات مسلمانان را مورد اهانت قرار می دهند؟»

آقای رئیسی گفته «این‌ها دروغ می گویند و طرفدار آزادی بیان، قلم و عقیده نیستند؛ بلکه با آزادی مخالف‌اند و می‌خواهند استبداد خود را با تابلوی آزادی بیان به بشریت تحمیل کنند».

در همین حال، رجب طیب اردوغان؛ رییس‌ جمهور ترکیه در اعتراض به قرآن سوزی در سویدن با پیوستن این کشور به ناتو مخالفت کرده و گفته ترکیه از درخواست عضویت سویدن در ناتو حمایت نخواهد کرد و یکی از دلایلش اجازه دادن به برگزاری چنین تجمعاتی است.

آقای اردوغان گفته که «ما در نهایت به مستکبران غربی یاد خواهیم داد که توهین به مسلمانان آزادی اندیشه نیست».

مطالب مرتبط