فعالان افغان خواستار توقف تبلیغات ملاهای انگلیسی به نفع طالبان شدند

ده‌ها تن از فعالان افغان در نامه‌ای سرگشاده به مقامات بریتانیا، از آن‌ها خواسته‌اند که تبلیغات علمای دینی انگلیس برای طالبان را متوقف کنند.

دست‌کم ۵۰ تن از فعالان افغان در یک نامه سرگشاده به مقامات بریتانیایی، از آن‌ها خواسته‌اند که تبلیغات علمای دینی انگلیس برای طالبان را متوقف کنند.

آنان در این نامه‌ از مقامات بریتانیایی خواسته‌اند که به تبلیغات و «سفیدنمایی طالبان» توسط روحانیون این کشور پایان دهند.

این فعالان همچنین گفته‌اند که روحانیون انگلیسی که اکثرا پاکستانی و عرب هستند با حمایت طالبان و برای «تبلیغ و سفیدنمایی» این گروه به افغانستان سفر کردند.

این در حالی است که در اوایل ماه گذشته، شماری از «علمای دینی» بریتانیا به کابل سفر و با مقامات ارشد طالبان دیدار و گفتگو کردند.

این نامه سرگشاده را ۵۰ تن از فعالان حقوق بشر، نویسندگان، اساتید دانشگاه، روزنامه‌نگاران، دیپلمات‌ها و فعالان جامعه مدنی امضا کرده‌اند.

در این نامه آمده است که این روحانیون در جریان سفر به افغانستان با شماری از مقامات ارشد طالبان که «همه آن‌ها در خشونت‌های گسترده در افغانستان دست داشتند و در فهرست تحریم‌های سازمان ملل قرار دارند» دیدار کردند.

فعالان افغان در این نامه از مقامات بریتانیایی خواسته‌اند که به «کمپاین تبلیغاتی و اطلاعات غلط» این افراد و سازمان‌های آن‌ها، پایان دهند.

در نامه همچنین آمده که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، این چهره‌ها در بریتانیا کمپاین تبلیغاتی گسترده‌ای را برای سفیدنمایی اقدامات طالبان انجام داده‌اند.

این فعالان گفته‌اند که طالبان دختران و زنان را از حقوق اولیه شان محروم کرده‌اند، مساله‌ای که کارشناسان آن را «آپارتاید جنسیتی» می‌دانند.

در بخشی از این نامه گفته شده که دو نهادی که تسهیل کننده این سفر اند، به تازگی اعلام کردند که آن‌ها به زودی یک سازمان خیریه را راه اندازی می‌کنند و سفری را برای دیدار با مقامات بلندپایه طالبان ترتیب دادند.

فعالان افغان تاکید کرده‌اند که چنین سفرهایی معمولا به طور رسمی توسط طالبان و با دلایل بشردوستانه توجیه می‌شود.

آن‌ها در نامه خود نوشتند که این اقدامات بخشی از تلاش‌های طالبان برای به رسمیت شناختن بین‌المللی است. نویسندگان این نامه این موضوع را نقض فاحش قوانین بین المللی خوانده اند.

فعالان مدنی افغان گفته‌اند که این علمای دینی اهل افغانستان نیستند و از این کشور و جامعه اسلامی در سراسر جهان نمایندگی نمی‌کنند و پیچیدگی‌ بحران‌های اجتماعی- سیاسی و انسانی افغانستان را هم درک نمی‌کنند.

نویسندگان این نامه طالبان را یک «گروه نیابتی شناخته شده» برای رقابت ‌منطقه‌ای و جیوپلیتیکی خوانده و تاکید کرده‌اند که این گروه قرائت خاصی از اسلام دارد و در مدارس مذهبی پاکستان آموزش نظامی و جنگی دیده‌است.

به گفته نویسندگان این نامه، تلاش‌ها برای سفیدنمایی طالبان در مقابل مبارزات خستگی‌ ناپذیر جامعه مدنی و نیروهای دموکراتیک افغانستان که برای برقراری حاکمیت قانون، دموکراسی و کثرت‌گرایی تلاش می‌کنند، قرار دارد.

این فعالان از مقامات بریتانیایی خواستند که اقدامات لازم را برای پایان دادن به تبلیغات این روحانیون انجام دهند و تبلیغات و سفیدنمایی طالبان توسط این روحانیون را بررسی کنند.

آن‌ها همچنین خواستار تحقیق در مورد دو سازمان مرتبط با این روحانیون شده‌اند.

مطالب مرتبط