فعالیت «حزب التحریر» در بریتانیا ممنوع می‌شود

وزارت داخله‌ بریتانیا لایحه‌ای را به پارلمان آن کشور برای شناسایی حزب التحریر به‌عنوان یک «سازمان تروریستی» ارائه کرده است.

وزارت داخله‌ بریتانیا روز دوشنبه، ۲۵ جدی، لایحه‌ای را به پارلمان آن کشور برای شناسایی حزب التحریر به‌عنوان یک «سازمان تروریستی» ارائه کرده است.

این‌ وزارت در اعلامیه‌‌ای گفته است که در صورت موافقت پارلمان، حزب التحریر از ۱۹ جنوری سال جاری در بریتانیا به‌عنوان یک سازمان تروریستی و ممنوعه شناخته می‌شود.

در اعلامیه‌ این وزارت آمده است که ممنوع شدن این حزب به این معنا است که «عضویت، دعوت به حمایت و نمایش مقالات آن، در یک مکان عمومی به نحوی که سوءظن عضویت یا حمایت از این گروه را برانگیزد، جرم کیفری خواهد بود».

وزارت داخله‌ بریتانیا گفته است که مجازات برخی فقره‌های حمایت از این حزب، تا ۱۴ سال حبس است و می‌تواند در کنار و به‌جای جریمه توسط دادگاه صادر شود.

جیمز کلورلی؛ وزیر داخله‌ بریتانیا گفته است که این حزب یک‌ سازمان «یهودستیز» است و «به‌طور فعال تروریزم را تشویق و تمجید می‌کند».

وزارت داخله‌ بریتانیا در این اعلامیه افزوده است که «تشویق و ترویج حملات غیرقانونی حماس و ایدئولوژی یهودی‌ستیز این گروه وحشتناک است».

این‌ وزارت همچنین گفته: «عضویت و دعوت به حمایت از این گروه جرم محسوب می‌شود.»

حزب‎ التحریر در سال ۱۹۵۳ توسط تقی‎الدین نبهانی؛ روحانی فلسطینی ایجاد شد.

شیخ عطاء بن خلیل ابورشته از سال ۲۰۰۳ تاکنون رهبری این حزب را به ‌عهده دارد.

مقر اصلی این حزب در لبنان است، اما در کشورهای مختلف، از جمله بریتانیا، امریکا، استرالیا و کانادا دفتر دارد.

طالبان در افغانستان نیز در روزهای اخیر افرادی را به اتهام عضویت در این حزب بازداشت کرده‌اند.

مطالب مرتبط