لاورف: طالبان به‌جای حکومت پشتونی، باید نظام فراگیر ایجاد کنند

در ادامه تاکید رهبران جهان و افغانستان بر ایجاد یک دولت فراگیر، سرگئی لاوروف؛ وزیر خارجه روسیه بار دیگر خطاب به طالبان گفت: «پل ارتباطی با مخالفان خود از‌ جمله با جبهه مقاومت ملی ایجاد کنند». او تاکید کرد: «طالبان به‌جای حکومت پشتونی، باید نظام فراگیر ایجاد کنند».

سرگئی لاوروف؛ وزیر خارجه روسیه، اواخر هفته گذشته طی نشستی در مسکو گفت: «طالبان باید به‌ جای حکومتی متشکل از قوم پشتون، ساختاری فراگیر با حضور همه اقوام افغانستان ایجاد کند.»

براساس گزارش، خبرگزاری تاس، لاوروف بار دیگر تاکید کرد روسیه به طالبان توصیه می‌کند تا در راستای تشکیل دولت فراگیر اقدام کنند.

طالبان پیش از این در پاسخ به درخواست‌ دولت‌های مختلف در زمینه نیاز به تشکیل دولت فراگیر در افغانستان، ادعا کرده‌اند که ساختار حکومت این گروه فراگیر است.

لاوروف در مورد ساختار طالبان گفت: «در حکومت طالبان پشتون‌ها، ازبک‌ها، تاجیک‌ها و هزاره‌ها وجود دارند، اما از نظر سیاسی همه آن‌ها طالب هستند. ما فعالانه به طالبان توصیه می‌کنیم که نیروهای سیاسی دیگر را به ساختار حکومتی دعوت کنند.»

پیش از این، وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، هند، چین، دولت‌های آسیای میانه و مقام‌های سازمان ملل متحد نیز بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید کرده‌اند.

هفته گذشته خیرالله خیرخواه؛ وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، با اشاره به تاکید دولت‌های مختلف جهان بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان گفت که هدف از این کار ورود جاسوسان به نظام طالبان است.

لاوروف تاکید کرد که ساختار دولت در افغانستان هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ قومی باید فراگیر باشد.

پیش از این ولادیمیر پوتین؛ رییس جمهور روسیه نیز با انتقاد از ساختار رژیم طالبان، خواستار تشکیل دولت فراگیر برای شکل‌گیری ثبات و صلح پایدار در افغانستان شده بود.

روسیه که نگران حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان است، همواره در خصوص گسترش نفوذ و قدرت داعش خراسان در این کشور هشدار داده است.

در بیش از دو سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، پیمان امنیت جمعی و مقام‌های امنیتی روسیه از تلاش مکرر سازمان‌های تروریستی بین‌المللی از‌ جمله داعش خراسان برای نفوذ به کشورهای آسیای میانه که مرز مشترک با افغانستان دارند خبر داده‌اند.

در همین حال، روسیه از سال ۲۰۱۸ به این طرف با طالبان روابط نزدیک دارد و در زمان فروپاشی دولت جمهوری نیز سفارتش در افغانستان فعال بود. سرگئی لاوروف با تاکید بر ادامه ارتباط نزدیک دولت روسیه با طالبان، گفت که اگرچه کانون‌های تنش هنوز در افغانستان وجود دارد، اما طالبان «قدرت واقعی» دارند و بر این کشور مسلط شده‌اند.

وزیر خارجه روسیه در مورد فعالیت سفارت این کشور در کابل گفت: «سفارت ما هرگز فعالیت خود در کابل را متوقف نکرده است.» لاوروف درباره تماس میان دولت روسیه و طالبان افزود: «ما با طالبان ارتباط منظم داریم، از جمله در مورد مسائلی که باید حل شود تا آن‌ها به یک دولت کاملا شناخته‌شده تبدیل شوند.»

وزیر خارجه روسیه در حالی بر ایجاد پل ارتباطی میان طالبان و جبهه مقاومت ملی تاکید کرد که پیش از این احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، بر ادامه مبارزه نظامی با طالبان تاکید کرده و گفته بود طالبان به مذاکره و گفتگو باور ندارند و از مخالفان خود بیعت می‌خواهند.

در اواخر آگوست ۲۰۲۱ و پس از سلطه طالبان بر کابل، یک دور گفتگوها میان هیات جبهه مقاومت ملی و نمایندگان طالبان در پروان برگزار شد، اما دوطرف به توافق نرسیدند و در نتیجه طالبان با یورش به پنجشیر، آخرین منطقه باقی‌مانده را نیز تصرف کردند.

از زمان فعالیت جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی افغانستان و همچنین تاسیس چند سازمان و شورا در خارج از افغانستان که همه از مخالفان طالبان‌اند، این گروه درباره مذاکره با مخالفان خود صحبتی نکرده‌ است.

مطالب مرتبط