اعتراض اوکراین به اظهارات پاپ درباره برافراشتن پرچم سفید در برابر روسیه
اوکراین سفیر واتیکان را پس از اظهارات پاپ فرانسیس؛ رهبر کاتولیکهای جهان مبنی بر اینکه این کشور باید «شهامت برافراشتن پرچم سفید» در مقابل روسیه را داشته باشد احضار کرد.
اوکراین سفیر واتیکان را بعد از آنکه پاپ فرانسیس گفت که این کشور باید «شهامت برافراشتن پرچم سفید» در مقابل روسیه را داشته باشد احضار کرده است.
وزارت خارجه اوکراین به ویسوالداس کولبوکاس، گفته که این کشور از اظهارات پاپ فرانسیس «مایوس» شده است.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی؛ رییس جمهور اوکراین، گفته است که موقعیت این کشور در میدان نبرد در پی یک رشته عقبنشینیهای اخیر، علیرغم «محدودیت قابل توجه» کمکهای متحدان غربی «در حال تثبیت» است.
انتشار متن مصاحبه اخیر پاپ فرانسیس با شبکه تلویزیونی آراسآی سویس که قرار است هفته آینده پخش شود، باعث خشم اوکراین شده است.
براساس این متن که خبرگزاری رویترز آن را نقل کرده پاپ میگوید: «قویترین شخص کسی است که اوضاع را بررسی میکند، به مردم فکر میکند، شهامت (برافراشتن) پرچم سفید را دارد و مذاکره میکند.»
پرچم سفید به طور سنتی نماد تسلیم در میدان نبرد است.
یک سخنگوی واتیکان بعدا گفت که پاپ از پایان نبرد از طریق مذاکره صحبت میکرد، نه تسلیم.
در همین حال اوکراین نارضایتی خود را پنهان نکرده است.
وزارت خارجه این کشور در بیانیهای درباره احضار اسقف اعظم کولبوکاس گفت: «به جای طرح درخواستهایی که به (اقدامات) طرف قوی مشروعیت میبخشد و آنها (روسیه) را به بیاعتنایی بیشتر به قوانین بینالمللی تشویق میکند، انتظار میرود که رهبر سریر مقدس این پیام را به جهان بدهد که لازم است فورا نیروهای خود را برای اطمینان از پیروزی خیر بر شر جمع کنند. اگر درخواستی مطرح میشود هم باید از مهاجم باشد، نه قربانی.»
اوکراین هرگونه اشاره به تسلیم در برابر روسیه را رد کرده است.
آقای زلنسکی در نطق دوشنبه شب خود گفت: «ما در این دوره حداکثر تمرکز را داریم، ابتکاری حداکثری برای اطمینان از اینکه اوکراین نتیجهای عادلانه را در این جنگ رقم خواهد زد.»
او افزود:«ما میتوانیم مقاومت کنیم. ما باید برنده شویم.»
او پیشتر در این روز به تلویزیون «بیافام تیوی» فرانسه گفت که اوکراین «جلو پیشروی روسیه در شرق اوکراین را گرفته است.»
این ادعا مستقلا تایید نشده است.
آقای زلنسکی گفته که اوکراین در حال ایجاد استحکامات دفاعی به طول دو هزار کیلومتر است تا با «تهدیدهایی که از روسیه نشات میگیرد مقابله کند.»
این شامل «تقویت استحکامات موجود و ایجاد موانع تازه است.»
او درحالی اظهار نظر میکند که کارشناسان اطلاعات امنیتی امریکا روز دوشنبه به سناتورها گفتند که روسیه اکنون دست بالا را در جنگ دارد و بدون کمک بیشتر، کییف احتمالا در سال ۲۰۲۴ «مناطق قابل توجهی» را از دست خواهد داد.
ویلیام برنز؛ رییس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا که در کمیته اطلاعاتی سنا شهادت میداد، گفت: «اوکراینیها در زمینه شجاعت و سماجت چیزی کم نمیآورند. آنها در حال کم آوردن مهمات هستند، و فرصت زیادی برای کمک به آنها نداریم.»
امریکا بزرگترین حامی اوکراین در این جنگ است؛ اما کمکهای این کشور معلق مانده است. طرحی در کنگره برای تصویب یک بسته کمک ۹۵ میلیارد دالری – شامل ۶۰ میلیارد کمک نظامی برای اوکراین – به بن بست خورده است.
همچنین این نگرانی هست که جابهجایی قدرت در امریکا در انتخابات امسال به خشک شدن کامل جریان کمکها منجر شود.
وزیر دفاع اوکراین ماه پیش گفت که نیمی از کمک غرب برای اوکراین با تاخیر روبهروست، که به بهای جان مردم و از دست رفتن خاک منجر میشود.
آقای زلنسکی شروع دیرهنگام ضدتهاجم ناموفق سال پیش و شکستهای اخیر در آودیوکا در شرق را به لغزش در ارسال تدارکات نظامی غرب نسبت داده است.