روسیههراسی یا ذهنیتسازی برای جنگ جهانی؟
کشورهای اروپایی و امریکا که در تحریم مالی، اقتصادی، تجاری، سیاسی و نظامی روسیه شکست خوردهاند، اکنون به طور مذبوحانهای در تلاش هستند تا با راهاندازی کارزارهای رسانهای، روسیه را بدنام کنند و قدرت نظامی این کشور را که در خدمت صلح و امنیت جهانی و ایجاد توازن در برابر امپریالیزم غربی است، خطری برای امنیت ملی، ثبات و صلح در کشورهای دیگر نشان دهند.
فایننشالتایمز در گزارشی با استناد به «اسناد محرمانه» روسیه از سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴، ادعا کرد مسکو حمله احتمالی به دهها هدف در کوریای جنوبی و جاپان را به نیروهای خود آموزش داده است. طبق گزارش، روسیه در دو کشور ۱۶۰ هدف را برای حمله تشخیص داده است.
در این گزارش آمده که این اسناد نشان میدهد که استراتژیستهای نظامی روس، نگران آغاز درگیری در مرزهای شرقی روسیه از سوی ناتو، امریکا و متحدان آن اند.
فایننشالتایمز مدعی شد که این اسناد حاوی جزئیات مرموزی در مورد استفاده از تسلیحات هستهای و طرح کلی سناریوهای جنگی احتمالی برای حمله به عمق اروپا است.
نکته مهم این است که آنچه به عنوان گزارش مبتنی بر «اسناد محرمانه» دولت روسیه در روزنامه فایننشال تایمز منتشر شده نه معتبر است و نه قابل اعتماد؛ زیرا فایننشال تایمز خود یک رسانه انگلیسی است و انگلیس از دشمنان سرسخت روسیه به ویژه در جنگ اوکراین محسوب میشود.
انگلیس که در کنار امریکا یکی از اصلیترین حامیان مالی و تسلیحاتی دولت کییف برای جنگ با مسکو محسوب میشود در حوزههای سیاسی، تبلیغاتی و رسانهای نیز اقدامات گستردهای را برای نشان دادن حداکثر خصومت و دشمنی خود با روسیه را به کار بسته است. بنابراین انتشار گزارش مورد اشاره در روزنامه فایننشال تایمز انگلیسی نیز پیش از آنکه افشاکننده یک واقعیت تکاندهنده، خطرناک و تهدیدآمیز علیه صلح و امنیت بینالمللی باشد در راستای پروژه تبلیغاتی انگلیسیها علیه روسیه و کارزار رسانهای جاری میان دو کشور قابل ارزیابی است.
این همان قاعدهای است که بر سایر رسانههای انگلیسی، امریکایی و دیگر بنگاههای تبلیغاتی وابسته به کشورهای غربی نیز صدق میکند. همانگونه که اشاره شد جنگ رسانهای و تبلیغاتی علیه روسیه همزمان با جنگ نظامی و سختافزاری در اوکراین از سوی قدرتهای اروپایی و امریکا به پیش برده میشود و انتشار اسناد، گزارشها و تحلیلهایی از این دست نیز در چارچوب همین استراتژی صورت میگیرد.
یکی دیگر از اهداف این گزارش میتواند دامن زدن به روسیههراسی و ارائه تصویری ترسناک از روسیه برای همسایگان این کشور در اروپا و آسیا باشد؛ کاری که غربیها با استفاده از تریبونهای رسانهای خود به طور مستمر در حال انجام آن هستند و هدف از آن منزوی کردن روسیه و تاثیر گذاشتن بر روابط این کشور با همسایگانش و دیگر کشورهای جهان میباشد.
کشورهای اروپایی و امریکا که در تحریم مالی، اقتصادی، تجاری، سیاسی و نظامی روسیه شکست خوردهاند، اکنون به طور مذبوحانهای در تلاش هستند تا با راهاندازی کارزارهای رسانهای، روسیه را بدنام کنند و قدرت نظامی این کشور را که در خدمت صلح و امنیت جهانی و ایجاد توازن در برابر امپریالیزم غربی است، خطری برای امنیت ملی، ثبات و صلح در کشورهای دیگر نشان دهند.
از دیگر انگیزههای غرب و رسانههای غربی مانند فایننشال تایمز برای انتشار گزارشهای روسیههراسانه ممکن است ذهنیتسازی و ایجاد زمینههای لازم برای آمادهسازی افکار عمومی، پیشاپیش جنگ جهانی میان قدرتهای بزرگ باشد که بر اساس آن، روسیه یکی از اصلیترین طرفهای این جنگ خواهد بود.
به بیان دقیقتر، رسانههای غربی با سیاهنمایی و تهدیدانگاری روسیه برای کشورهای همسایه و جهان در صدد هستند تا این کشور را تهدیدی مستقیم علیه صلح و امنیت جهانی معرفی کنند و از این طریق با تاثیرگذاری بر افکار عمومی و قضاوتهای همگانی درباره روسیه، مسئولیت هرگونه جنگ در ابعاد بینالمللی در آینده را بر دوش مسکو قرار دهند.
با اینهمه و بیتوجه به اینکه هدف اصلی و واقعی گزارش ادعایی و اسناد جعلی منتشر شده در روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز چیست و چه پیامدهایی برای صلح و ثبات در مقیاس بینالمللی خواهد داشت، واقعیت این است که روسیه به اندازهای از قدرت توانایی و تاثیرگذاری در معادلات جهانی دست پیدا کرده که بدون نیاز به تعیین اهداف استراتژیک در هرگونه جنگی در آینده تحت هر شرایطی، آماده دفاع از تمامیت ارضی، حاکمیت سرزمینی، منافع مشروع و اقتدار بلامنازع خود در هر نقطه از جهان است.
بنابراین مخاطبان فایننشال تایمز و هر رسانه غربی دیگر پیش از آنکه به پروپاگاندا و تبلیغات انحرافی این رسانهها توجه کنند و تحت تاثیر هراسافکنی رسانهای غرب علیه روسیه، ناخواسته دستخوش ناامنی روانی و تردید و تزلزل نسبت به صلح و امنیت بینالمللی شوند، لازم است به این واقعیت آشکار توجه کنند که بازی در زمین امریکا و قدرتهای متحد آن در اروپا شرط بستن روی اسپ بازنده است؛ اشتباهی که اشرف غنی و زلنسکی مرتکب شدند؛ زیرا دوران سلطه استراتژیک و سیطره هژمونیک امریکا و بلوک کشورهای همپیمان آن بر معادلات جهانی به سر آمده و با ظهور قدرتهای تازه و قطبهای جدید، جهان به وضوح آماده انتقال قدرت از غرب به شرق و توزیع عادلانه مراکز تصمیمساز برای پایان هژمونی یکجانبه غرب و تضمین سهم و نقش واقعی همه کشورها در سرنوشت خویش در ابعاد بینالمللی است؛ بنابراین کشورهایی مانند جاپان و کوریای جنوبی که در گزارش ادعایی فایننشال تایمز از آنها به عنوان اهداف احتمالی روسیه در هرگونه جنگی در آینده نام برده شده با انتشار این گزارش باید به این نتیجه رسیده باشند که امریکا و متحدان اروپایی آن آماده هستند تا از این کشورها برای مهار ضربات روسیه و حفاظت از منافع خود سوء استفاده کنند؛ همان کاری که امروز با اوکراین میکنند و در گذشته با سایر متحدانشان از عراق تا افغانستان کردند.