سازمان ملل پذیرش درخواست طالبان برای رفع محدودیتهای بانکی را تکذیب کرد
سازمان ملل متحد ادعای طالبان درباره رفع محدودیتهای بانکی را تکذیب کرده و گفته که در نشست دوحه بر برداشتن تحریمها علیه طالبان موافقت نشده است.
رزماری دیکارلو؛ رییس هیات سازمان ملل متحد در نشست سوم دوحه، ادعای سخنگوی طالبان درباره رفع برخی محدویتهای بانکی این گروه را تکذیب کرد.
او به رسانهها گفت که در نشست دوحه این موضوع مطرح شده، اما تصمیمی گرفته نشده است.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح، در مصاحبه با افغانستان اینترنشنال گفت که در نشست دوحه درباره برداشتن تحریمها علیه طالبان موافقت نشده؛ زیرا به گفته او، برداشتن تحریمها از صلاحیتهای سازمان ملل متحد نیست، بلکه کشورها در این زمینه تصمیم میگیرند.
ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی طالبان که ریاست هیات این گروه در نشست دوحه را بر عهده داشت، در پیامی در اکس گفت که در این نشست «تعهد شده تا محدودیتها از راههای اقتصادی و بانکی برداشته شود.»
اما معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: «ما فقط درباره تحریمها بحث کردیم. طالبان نگرانیشان را از تأثیر تحریم در بخش خصوصی و مساله مواد مخدر مطرح کردند.»
طالبان از گفتگو درباره حقوق و آزادیهای زنان از جمله حق تحصیل و کار و مساله مشارکت و فراگیربودن دولت خودداری میکند و میگوید که اینها جز مسائل داخلی و «فرهنگ افغانها» است؛ اما معاون دبیرکل سازمان ملل متحد تأکید کرد که «اینها یک مساله داخلی نیست. افغانستان طی سالها کنوانسیونهای بینالمللی را امضا کرده و باید به آن عمل کند.»
رزماری دی کارلو درباره دعوت از زنان در نشستهای آینده گفت که تصمیمگیری در این زمینه از صلاحیتهای او نیست.
این مقام ملل متحد از طالبان خواست که فراتر از مساله مبارزه با مواد مخدر، در زمینههای مشارکت زنان و دختران و برابری گروههای قومی هم کار کند.
خانم دی کارلو از موضعگیری درباره «آپارتاید جنسیتی» خودداری کرد و گفت که در نشست دوحه درباره جرمانگاری آپارتاید جنسیتی در افغانستان بحث نشد؛ زیرا به گفته او، این مساله حقوقی است.
اما بسیاری از مسائل دیگر از جمله آموزش و تحصیل دختران و تکثر اجتماعی افغانستان مطرح شد.
رئیس هیئت سازمان ملل در نشست دوحه اظهارات طالبان در جلسه را «متقاعدکننده» خواند. او گفت که این گروه در زمینه مبارزه با مواد مخدر خوب عمل کرده و پیشرفتهای بزرگی داشته است؛ اما به گفته رئیس هیئت سازمان ملل در نشست دوحه، مشکلاتی در ارائه کشت جایگزین و درمان معتادان وجود دارد.
طالبان از جامعه جهانی و سازمان ملل انتظار دارد که برای معرفی کشت جایگزین خشخاش در افغانستان، به این گروه کمک شود.
نشست دوحه در روزهای ۳۰ جون و اول جولای با حضور نمایندگان کشورهای منطقه و جهان و همچنین هیاتی از گروه طالابن در قطر برگزار شد.
سازمان ملل متحد به دلیل حذف زنان و فعالان جامعه مدنی از نشست و نادیده گرفتن جریانها و اقشار سیاسی افغانستان با انتقادهای زیادی روبهرو شده است.