راه‌اندازی تجارت آنلاین از سوی اداره پست افغانستان

اداره پست افغانستان که تحت کنترل طالبان است، تجارت آنلاین راه‌اندازی می‌کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که اداره ملی پست افغانستان که تحت کنترل طالبان است در نظر دارد با گذاشتن صندوق‌های پستی در خیابان‌های سراسر کشور، کار خدمات پستی را تسهیل کند.

این اداره همچنین در نظر دارد زمینه تجارت آنلاین را هم برای افغان‌ها فراهم کند.

طبق این گزارش، در بخش‌های از افغانستان که هیچ نام سرک‌ها یا شماره خانه‌ای وجود ندارد، شرکت‌های خدماتی و مشتریان آنها رویکرد خلاقانه‌ای را اتخاذ کرده‌ و از مساجد به‌عنوان نقطه‌ای برای پرداخت صورت‌حساب و پول نقد، استفاده می‌شود.

آسوشیتدپرس گفته که اکنون اداره ملی پست افغانستان که تحت مدیریت طالبان کار می‌کند، می‌خواهد به عنوان بخشی از به روز ساختن خدمات پستی، با قرار دادن صندوق‌های پستی در تمام سرک‌های  کشور این شیوه خدمات‌رسانی را به تدریج از میان بردارد.

طبق این گزارش، این برنامه‌های نسبتا بلندپروازانه شامل معرفی دسترسی به خرید از طریق سایت‌های تجارت الکترونیک و صدور کارت نقدی برای خرید آنلاین است.

آسوشیتدپرس این اقدام را یک جهش در کشوری توصیف کرده که اکثر جمعیت آن بدون حساب بانکی هستند و شرکت‌های پستی بین‌المللی حتی به ساکنان کابل خدمات ارائه نمی‌دهند.

ذبیح‌الله عمر؛ مدیر توسعه تجارت افغان پست گفته که مانند بسیاری از ادارات دیگر هنوز همه چیز را روی کاغذ انجام می‌دهد.

او افزوده: «هیچ‌کس از ایمیل استفاده نمی‌کند. افغانستان یکی از اعضای اتحادیه جهانی پست است، اما زمانی که خودمان را با کشورهای دیگر مقایسه می‌کنیم، در سطح پایین و در مراحل اولیه قرار دارد.»

اداره ملی پست طالبان دارای ۴۰۰ تا ۵۰۰ شعبه در سراسر این کشور است و برای تکمیل وظایف اداری مانند اخذ پاسپورت یا گواهینامه رانندگی نقش مهمی دارد.

طبق گزارش آسوشیتدپرس روزانه ۱۵ هزار پاسپورت از طریق این اداره توزیع می‌شود.

در کنار توزیع پاسپورت، امور تایید مدارک تحصیلی نیز از همین طریق صورت می‌گیرد. شعبه کابل این اداره برای افراد مهم و همچنین زنان بخش‌های مشخصی دارد.

پیش از این اشرف غنی؛ رییس‌ جمهور پیشین در مصاحبه‌ای گفته بود که ارتش امریکا، سازمان‌های غیردولتی و مهم‌تر از همه سازمان ملل متحد مانع دیجیتالی شدن حکومت جمهوری در افغانستان شدند.

او در ادامه گفته که دیجیتال‌سازی برای جوامعی نظیر افغانستان، آسان‌ترین، موثرترین و کوتاه‌ترین راه دستیابی به رفاه و پیشرفت است.

در حقیقت اشرف غنی مشکل عدم دولت دیجیتال در افغانستان را نه فساد اداری و نه مشکلات جمهوریت بلکه دخالت امریکایی‌ها مطرح کرد.

مطالب مرتبط