چین خواهان سرمایهگذاری در ساخت ۳ بند آب در کنر است
طالبان از علاقمندی یک شرکت چینی برای سرمایهگذاری روی ساخت سه بند بزرگ آب برای تولید نیروی برق در کنر خبر داد.
خبرگزاری باختر که تحت کنترل طالبان است گزارش داده که عبداللطیف منصور؛ وزیر انرژی و آب این گروه، روز یکشنبه، ۷ اسد با مسئولان این شرکت در کابل گفتگو کرد.
طالبان نام این شرکت چینی را اعلام نکرده است.
باختر افزوده که این شرکت اظهار علاقمندی کرده است که روی سه بند آب برای تولید نیروی برق بر روی رودخانه کنر در مناطق «شال»، «ساگی» و «سرتاق» سرمایهگذاری کند.
به گزارش باختر، مسئولان این شرکت گفتهاند که آمادهاند در این مورد تفاهمنامهای با طالبان امضا و کار ساخت این نیروگاهها را هرچه زودتر آغاز کنند.
در این دیدار وزیر انرژی و آب طالبان گفته است که اگر همه این بندها ساخته شوند، افغانستان میتواند به کشورهای دیگر نیروی برق «صادر» کند.
در حالی که افغانستان متکی به نیروی برق وارداتی است و بیشتر مناطق آن به نیروی دسترسی ندارند، مشخص نیست که این مقام طالبان با چه محاسبهای گفته است که این کشور میتواند نیروی برق صادر کند.
در همین حال، وزارت صنعت و تجارت طالبان از اظهار علاقمندی یک سرمایهگذار چینی برای ساخت یک نیروگاه برق خورشیدی به ارزش ۴۰ میلیون دالر خبر داده است.
به گزارش باختر، این سرمایهگذار چینی به نام «شی یه» این موضوع را در دیدار با احمدالله زاهد، معین وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد.
پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه اسد ۱۴۰۰، شرکتهای چینی در پی افزایش حضور و سرمایهگذاری خود در افغانستان بودهاند.
از جمله سرمایهگذاری روی استخراج معدن مس عینک در لوگر و استخراج نفت در شمال، از مهمترین طرحهای شرکتهای چینی در افغانستان است.
قرارداد استخراج معدن مس عینک در لوگر در سال ۱۳۸۷ میان شرکت امسیاسی چینی و دولت وقت افغانستان امضا شد، ولی کار استجراج مس به دلیل کشف آثار باستانی در معدن و تهدیدهای امنیتی به تعویق افتاد.
اخیرا مسئولان این شرکت با حضور مقامهای ارشد طالبان مراسمی برای ازسرگیری کار استخراج مس در معدن عینک در لوگر برگزار کردند.
طبق قرارداد ۱۳۹۷ سرمایهگذاری اولیه این شرکت برای کار در بزرگترین معدن مس افغانستان و دومین معدن بزرگ مس جهان دو میلیارد و ۸۹۸ میلیون دالر است.