۱۵ آگوست روز سیاه برای مردم افغانستان است
در آستانه سومین سال سقوط جمهوریت، «شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان» از این روز به نام روز سیاه مردم افغانستان یاد کرده و گفته «پانزدهم آگوست روز سیاه برای مردم افغانستان است.»
«شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان» امروز چهارشنبه، ۱۷ اسد با نشر اعلامیهای به مناسبت سومین سال سقوط جمهوریت و برگشت حاکمیت طالبان، ۱۵ اگست را «روز سیاه و شوم» برای مردم افغانستان عنوان کرده است.
این شبکه زنان گفته: «جهان در این روز افغانستان را به طالبان تسلیم کرد و زندگی، سرنوشت و آینده شهروندان کشور را نابود کرد».
در اعلامیه این شبکه آمده است که وضعیت کنونی زنان افغانستان در دوره حاکمیت طالبان، به «بحرانیترین حد خود» رسیده است.
در این اعلامیه آمده است که در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، «سایه تاریک جهالت» بر افغانستان افکنده شد.
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان میگوید که این روز «نمادی از واگذاری بیدلیل قدرت به یک گروه هراسافکن» و شکست آرزوها و امیدهای آینده شهروندان بیگناه افغانستان است.
این زنان میگویند که این روز باید به خاطرآرونده این باشد که مردم افغانستان متحد شوند، همدلی داشته باشند و برای استرداد آزادی، عدالت و حقوقبشر در کنار هم بایستند.
این شبکه زنان افزوده: «این وضعیت نامتعادل جاری نباید باقی بماند و افغانستان نباید فراموش شود».
این شبکه میگوید که پس از کنترل افغانستان توسط طالبان در اگست ۲۰۲۱، زنان از حقوق اساسی خود محروم شدند و باع مشکلاتی مانند خشونت خانوادگی، ازدواج اجباری، تبعیض جنسی و عدم دسترسی به تحصیلات بالا روبهرو هستند.
در اعلامیه شبکه مشارکت زنان افغانستان همچینن آمده: «خودکشی در میان زنان جوان افغانستان افزایش یافته و این وضعیت نگرانکننده است».
زنان عضو در این شبکه میگویند که با توجه به موارد مشهود و شرایط موجود در افغانستان زیر اداره طالبان، «آپارتاید جنسیتی» در کشور برجسته و هویدا است.
این در حالی است که پس از حاکمیت طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ بر افغانستان، آنان زنان و دختران را از تمام حقوق اساسی شان محروم شاختند و ممنوعیتها محدودیتهای شدیدی بر بخشهای مختلف زندگی زنان وضع کردند.
طالبان پس از حاکمیت دختران بالاتر از صنف ششم را از ادامه آموزش منع کردند و دروازههای دانشگاهها را نیز به روی دختران و زنان بستند.
این در حالی است که طالبان در طی در نزدیک به سهسال حاکمیت دوباره شان، دختران را از اشتراک در آزمون کانکور منع کردند و این آزمون را بیحضور حتا یک دختر در سراسر افغانستان برگزار کردند.