تأکید انجمن وکلای امریکا بر اقدام جهانی علیه نسل‌کشی هزاره‌ها

انجمن وکلای امریکا خواهان اقدام جهان در برابر نسل‌کشی هزاره‌ها شده و با نشر گزارش تازه‌‌ای از جهان خواسته که نسل‌کشی هزاره‌ها و سایر اقلیت‌های قومی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را به رسمیت بشناسند.

انجمن وکلای امریکا در گزارش خود گفته که هیچ «تخمین رسمی» از میزان جمعیت هزاره‌ها وجود ندارد؛ اما جامعه هزاره به دلیل آزارواذیت به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

این انجمن از دادگاه کیفری جهانی و وزارت امور خارجه ایالات متحده خواسته است تا عدالت و تلاش‌های پاسخ‌گویی را برای پایان دادن به مصونیت از مجازات «نسل کشی» در افغانستان ترویج کنند.

انجمن وکلای ایالات متحده می‌گوید که «سکوت و همدستی» طالبان در اجازه دادن به گروه‌های هراس‌افکن مانند داعش برای اعمال خشونت و هراس‌افکنی علیه جامعه هزاره، نشان‌دهنده تمایل طالبان برای دست‌یابی به طرح نابودی هزاره‌ها است.

در گزارش این انجمن آمده است که از اواخر قرن نوزدهم و در زمان رهبران مختلفی که در افغانستان به قدرت رسیده‌اند، هزاره‌ها که عمدتاً شیعه هستند، قربانی اعمال خشونت‌آمیز غیرقابل وصف و «کشتارهای دسته‌جمعی» شده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است که طالبان و سایر گروه‌های «هراس‌افکن» با کشتن هزاره‌ها، قصد نابودی هزاره‌ها را دارند و صدمه‌های جدی جسمی و روحی از طریق قتل آنان، بر هزاره‌ها وارد کرده‌اند.

در بخش از این گزارش آمده: «زنان و دختران هزاره به دلیل جنسیت و قومیت خود تحت آزار و اذیت شدید قرار دارند و طالبان در مناطقی که هزاره‌ها در آن زندگی می‌کنند، قوانین سخت‌گیرانه لباس و حجاب اجباری {مورد نظر خود شان} را اعمال کرده‌اند. در ولایات دایکندی و بامیان، پوشش زنان هرگز شامل برقع یا حجاب سیاه بلند نبوده است؛ بلکه آنان با لباس محلی و فرهنگی پوشش خاص داشتند. اما طالبان زنان به‌ویژه دختران کوچک را که به مکتب‌های ابتدایی می‌روند، مجبور به پوشش حجاب {مورد نظر خود شان} کرده‌اند».

در این گزارش همچنین آمده است ادعاهایی وجود دارد که خشونت جنسی به عنوان ابزاری برای آزار و اذیت زنان و دختران هزاره استفاده شده است.

انجمن وکلای ایالات متحده می‌گوید که از سال ۲۰۲۱ تا کنون چندین قتل علیه اعضای جامعه هزاره توسط طالبان گزارش شده است. عفو بین‌الملل «اعدام‌های فراقانونی» را در ولایت غزنی در جولای ۲۰۲۱، ولایت دایکندی در اگست ۲۰۲۱ و در جون ۲۰۲۲ در ولایت غور، ۵۳ مورد گزارش داده است.

این انجمن می‌افزاید در حالی که بیش‌تر اقدام‌های مورد بحث در این گزارش توسط طالبان انجام می‌شوند، داعش همچنین قصد خود را برای «نابودی شیعیان از جمله هزاره‌ها» را روشن کرده است.

در بخش از این گزارش آمده که هزاره‌ها در کشورهای دیگر نیز توسط گروه‌های هراس‌افکن دیگر هدف قرار می‌گیرند. در پاکستان هزاره‌ها از سال ۲۰۱۳ به این‌سو توسط گروه‌های افراطی به دلیل اعتقادشان یا به دلیل خشونت‌های فرقه‌ای کشته شده‌اند.

مطالب مرتبط