طالبان: باید خسارات جنگ گذشته را جبران کنیم
همزمان با سه سالگی به قدرت رسیدن طالبان، نخستوزیر این گروه میگوید که باید خسارات جنگ گذشته را جبران کنند.
ملا حسن آخوند؛ نخستوزیر طالبان امروز سهشنبه، ۲۳ اسد در پیامی به مناسبت سومین سال بازگشت این گروه به قدرت، گفته که مسئولیت جبران خسارات جنگهای گذشته به عهده این گروه است.
ملاحسن آخوند گفته که «باید با اخلاص و جدیت کامل، متوجه مسئولیتهای خویش باشیم.»
با خروج اشرف غنی از کابل، جنگجویان طالبان سه سال پیش در ۲۴ اسد وارد کابل شدند و برای دومین بار قدرت را از طریق جنگ تصاحب کردند. طالبان ۲۴ اسد را روز «فتح» نامگذاری کرده و تعطیل عمومی اعلام کرده است.
نخستوزیر طالبان در بیانیهای گفت که این گروه نیروهای ناتو و امریکا را شکست داده است.
ملا حسن آخوند جنگ ۲۰ ساله این گروه را «جهاد» خواند و گفت این نبرد «در تاریخ اسلام باب افتخار» است. او افزوده است که نسلهای آینده از این جنگ پند و عبرت و از این مبارزه الهام خواهند گرفت.
او گفته است «شکست امریکا در افغانستان به معنی غلبه ایمان و معنویت بر مادیت است.»
او با اشاره به جنگ طالبان در دو دهه گذشته گفت که با تسلط این گروه بر افغانستان وظیفه طالبان به پایان نرسیده است.
او افزود: «اکنون مسئولیت استحکام نظام اسلامی، آبادی کشور و حفاظت از سر و مال و عزت هموطنان و مسئولیت جبران خسارات جنگهای گذشته به دوش ما می باشد. باید با اخلاص و جدیت کامل، متوجه مسئولیتهای خویش باشیم.»
طالبان در دو دهه گذشته عملیاتهای مرگبار و ویرانگر را علیه حکومت پیشین و نیروهای بینالمللی مستقر در افغانستان انجام دادند.
این گروه با استفاده از بمبگذاریها و موترهای مملو از مواد انفجاری تاسیسات عمومی را ویران کردند. طالبان قبلا مسئولیت برخی از این حملات را به عهده گرفته است.
علاوه بر تلفات نظامی، دهها هزار غیرنظامی بر اثر حملات طالبان کشته و صدها هزار تن دیگر زخمی شدند.
بر اساس گزارش نهادهای بینالمللی، پس از تسلط طالبان بر افغانستان، این کشور با بحرانهای متعدد اجتماعی، اقتصادی و انسانی مواجه شده است.
طالبان در سه سال گذشته با وضع مقررات گوناگون زنان را از جامعه حذف کرده، بیکاری و فقر گسترش یافته و میلیونها افغان کشور را ترک کردهاند. در حال حاضر افغانستان تنها کشوری در جهان است که زنان اجازه تحصیل و کار را ندارند.
جنگجویان طالبان در سه سال گذشته به مناسب ۲۴ اسد با کاروانهای نظامی در شهرها گشتزنی کرده و تسلط خود بر افغانستان را جشن میگیرند.