پاکستان: طالبان را تا آن که به حقوق زنان و اقلیت‌ها احترام نگذارند، به رسمیت نمی‌شناسیم

آصف درانی؛ نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان می‌گوید که به رسمیت شناسی حکومت طالبان از سوی این کشور مشروط به تامین حقوق اقلیت‌های مذهبی و قومی باشد و حق تحصیل و کار زنان مشروط است. او گفته که این بخشی از اجماع در سطح سازمان همکاری اسلامی و پاکستان نیز از آن پیروی می‌کند.

آقای درانی امروز چهارشنبه، 24 اسد در گفتگو با رسانه این ایندیپندنت اردو با آنکه سه سالگی حاکمیت طالبان در افغانستان را «تبریک» گفت و این سه سال را برای پاکستان مهم خواند اما تاکید کرد که اجماع برای به رسمیت شناسی طالبان در سطح سازمان همکاری اسلامی که پاکستان نیز از آن پیروی می‌کند، تامین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها از سوی طالبان است.

او در این گفتگو افزود: «ما با افغانستان رابطه تاریخی داریم و فرقی نمی‌کند کدام حکومت بیاید، روابط ما ادامه دارد. حالا حکومت طالبان آمده و سه سال تمام شده است. ما به آن‌ها تبریک می‌گوییم و امیدواریم که به صلح و وحدت در کشور دست یابند و حقوق مردم را ادا کنند».

نماینده ویژه پاکستان توجیه به رسمیت نشاختن طالبان، به عدم تامین حقوق بشر از سوی گروه اشاره کرد و گفت: «چه حقوق اقلیت‌های مذهبی یا قومی باشد و یا تحصیل و کار زنان؛ پاکستان نه تنها در سطح خود، بلکه در سطح سازمان همکاری اسلامی و بین‌المللی، بخشی از اجماع بر سر این موارد است».

او همچنین گفت که صلح نسبت به گذشته در افغانستان تامین شده است؛ اگرچه تحریک طالبان پاکستان برای اسلام‌آباد باعث نگرانی است اما همیشه راه حلی وجود دارد. به گفته او، اعضای تحریک طالبان پاکستانی در داخل افغانستان پایگاه و تجهیزات نظامی دارند و حل مشکلاتی مانند طالبان پاکستانی زمان میبرد.

این مقام پاکستانی گفت: «تی‌تی‌پی یک عنصر غیر دولتی است. چنین گروهی هر چه باشد، نمی‌توان به آن اجازه داد دستور کار را به زور دیکته کند».

وی در پاسخ به این سوال که طالبان نمی‌خواهند با تحریک طالبان پاکستان مقابله کنند یا توانایی آن را ندارند؟ گفت بهتر است این سوال از طالبان پرسیده شود و ادامه داد که اگر آنان خود را دولت موقت می‌دانند، اگر فکر می‌کنند که در قدرت هستند، اگر فکر می‌کنند که کنترل دارند، پس این کنترل باید در مورد تحریک طالبان پاکستان نیز یکسان باشد.

آصف درانی با استناد به شماری از گزارش‌ها در پیوند به تنش‌های کشورش با افغانستان تاکید کرد، چنین چیزی را ندیده است، بلکه رسانه‌ها منتشر کرده اند که تنش شدید بین پاکستان و افغانستان وجود دارد و وضعیت بسیار بد است.

او در عین حال گفت: «اگر نگاه کنید، حمله‌های تی‌تی‌پی هنوز در حال وقوع است. حمله به مهندسان چینی توسط تحریک طالبان پاکستان در افغانستان طراحی شده بود. این‌ها حقایق است و راه حل آن‌ها باید جدی گرفته شود».

پاکستان که از حامیان اصلی طالبان در 20 سال جنگ این گروه علیه دولت سابق افغانستان بود، پس از حاکمیت طالبان در افغانستان و تغییر رهبری پاکستان از حزب عمران خان به مسلم لیگ، بارها از طالبان انتقاد کرده و از این گروه خواسته که به طالبان پاکستانی اجازه ندهند از خاک افغانستان به عنوان یک پناهگاه برای حمله به پاکستان استفاده کنند.

از سویی هم در چند سال گذشته بارها از حملات هوایی پاکستان در خاک افغانستان گزارش شده و منابع امنیتی پاکستان گفته‌اند که در این حملات پایگاه‌های تحریک طالبان پاکستانی هدف قرار گرفته است.

مطالب مرتبط