کرزی بار دیگر خواهان آموزش دختران شد

در حالی‌ که سه سال از محرومیت دختران از آموزش می‌گذرد، حامد کرزی؛ رییس جمهور پیشین کشور بار دیگر از طالبان خواست که به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه دهند که به مکتب بروند.

حامد کرزی؛ رییس جمهور پیشین افغانستان امروز یک‌شنبه، ۲۸ اسد در پیامی به مناسبت ۱۰۵-مین سالروز استقلال افغانستان خواهان بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم از سوی طالبان شد.

کرزی در پیامی که به مناسبت این روز گفته است که استقلال داشتن افتخار بزرگی است، این افتخار باید پاسداری شود و با رهایی از نیاز دیگران و پیشرفت پاسداری از آن ممکن است.

به گفته کرزی، در طول تاریخ، مردم افغانستان دست به دست هم داده اند تا کشور خود را با وحدت و اتحاد کامل حفظ کنند و حالا نیز همه شانه به شانه برای رهایی از فقر، کسب علم و پیشرفت تلاش کنند.

رییس جمهور پیشین کشور با تاکید بر اینکه آینده روشن این کشور بدون شک در گرو تربیت نسل جوان است، گفته: «در این مناسبت افتخارآمیز و برای یک افغانستان مستقل واقعی و خودکفا، من بار دیگر از حکومت سرپرست اسلامی [حکومت طالبان] می‌خواهم که هرچه زودتر درهای مکاتب و دانشگاه‌ها را به روی دختران کشور باز کند تا دخترانی که به زیور علم و دانش مجهز شده اند، سهم خود را در پیشرفت کشور و رهایی از احتیاج دیگر ایفا کنند.»

او تاکید کرده که آموزش، اتحاد و اتفاق ملی، نقطه قوتی است که افغانستان را قوی نگه می‌دارد.

رییس جمهور پیشین افغانستان در حالی خواستار بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه دختران و نیز دانشگاه‌ها به روی دختران و زنان افغان شده است که بیش از ۱۰۰۰ روز از بسته‌ماندن مکاتب دختران و بیش از ۵۰۰ روز از بستن دانشگاه‌ها به روی دختران و زنان سپری می‌شود.

طالبان گفته اند که این ممنوعیت دایمی نیست، اما در این مدت نتوانسته اند که این خواست مردم و جامعه جهانی را جامه عمل بپوشانند. همچنان مقامات این گروه گفته اند که موضوع دختران و زنان، مسله داخلی است که توسط خود افغان‌ها حل شود.

کرزی در بخشی دیگری از پیامش تاکید کرده است که برای تامین صلح و ثبات دایمی در افغانستان، لازم است که تمام افغان‌ها راه تفاهم ملی را در پیش بگیرند.

در همین حال، عبدالله عبدالله؛ رییس پیشین شورای عالی مصالحه نیز با نشر پیامی به مناسب صدوپنجمین سالروز استقلال افغانستان در اکس گفته: «آزادی و استقلال افغانستان، محصول فداکاری‌ها و قربانی‌های نیاکان سربلند و پر افتخار ما از گوشه‌ گوشهٔ این کشور است.»

آقای عبدالله نیز ابراز امیدواری کرده است که گرامی‌داشت از سالروز استرداد استقلال افغانستان منجر به وحدت، اتحاد، همبستگی، یک‌دلی و تامین عدالت اجتماعی میان مردم افغانستان شود.

افغانستان در سال ۱۲۹۸ خورشیدی پس از جنگ با نیروهای بریتانیایی به رهبری امان‌الله؛ پادشاه وقت افغانستان، استقلال خود را اعلام کرد. پس از این تاریخ، افغان‌ها هر ساله طی مراسمی این روز را جشن می‌گیرند.

حکومت بریتانیا در ۱۹ اگست ۱۹۱۹ بر اساس یک قرارداد افغانستان را یک کشور کاملا مستقل به رسمیت شناخت.

مطالب مرتبط