واکنش آلمان به سفر دوباره پناهندگان به افغانستان: احمق نیسیتم، پرونده مهاجرتی تان لغو می‌شود

یواخیم استامپ؛ نماینده دولت آلمان در امور مهاجرتی به پناهندگان افغان مقیم آلمان هشدار داده که به افغانستان مسافرت نکنند و موقف قانونی مهاجرت شان را با خطر روبه‌رو نکنند. او درباره سفرهای پنهانی پناهندگان افغان به افغانستان گفته‌است: «ما احمق نیستیم که افراد برای حمایت‌های دولت اینجا درخواست پناهندگی بدهند و تعطیلات را به کشورشان بروند».

او روز جمعه، 26 اسد در مصاحبه‌ای با به روزنامه آلمانی بیلد از گزارش‌ها درباره سفر پناهجویان افغان به کشورشان ابراز خشم کرده و با تاکید بر اینکه دولت آلمان «خستگی ناپذیر برای ایجاد نظم بیشتر در مهاجرت» تلاش می‌کند، از دولت آلمان خواسته تا در مواجه با چنین مواردی اقدام مشترکی انجام دهند.

نماینده دولت آلمان در امور مهاجرتی گفته‌است: «درهای آلمان باید به روی جهان باز بماند، اما احمق هم که نیستیم. افرادی که برای دریافت حمایت‌های دولت ما در اینجا درخواست داده‌اند اما پس از آن برای تعطیلات به کشورشان می‌روند، امنیتشان در روند پناهندگی را از دست خواهند داد و دیگر نمی‌توانند در آلمان بمانند».

اندی گروت؛ سناتور ایالت هامبورگ پیشتر به خبرگزاری دولتی آلمان (دی‌پی‌ای) گفته بود که وقتی پناهندگان به کشوری سفر می‌کنند که پیش از این ادعا کرده بودند در آن کشور قربانی آزار و شکنجه بوده‌اند طبیعتا وضعیت حفاظت و پناهندگی خود را زیر سوال می‌برند.

این سخنان در واکنش به گزارش جدید تلویزیون دولتی آلمان، بیان شده است که نشان می‌داد شرکت‌های مسافرتی شهر بندری هامبورگ برای بازگشت پناهندگان افغان به آلمان‌ بلیت تهیه می‌کنند.

گروت هشدار داد: «اگر اکنون به‌راحتی می‌توان به افغانستان سفر کرد، پس امکان بازگشت این افراد به کشورشان نیز وجود دارد».

به گزارش خبرگزاری دولتی آلمان، اداره ملی مهاجرت و پناهندگان این کشور همچنین تاکید کرد که سفر به کشور مبدا برای پناهندگان، تنها در موارد شخصی و اضطراری مانند ابتلا به بیماری جدی یا مرگ اعضای نزدیک خانواده امکان‌پذیر است.

این اداره در ادامه توضیح داد که هر پرونده مشکوک را جداگانه بررسی می‌کند تا مشخص شود که آیا افراد دریافت‌کننده حمایت‌های پناهندگی از آلمان در طول دوران پناهندگی به کشورشان سفر کرده‌اند یا خیر.

با این حال، این مقام می‌گوید که درباره تعداد پرونده‌های پناهندگی که به این دلیل باطل شده‌اند اطلاعات دقیقی در اختیار او نیست و آمار کلی چنین بررسی‌هایی منتشر نمی‌شوند.

برخی از پناهندگان معمولا از مسیرهای غیرقانونی یا طی چند پرواز مختلف به کشورشان مخفیانه سفر می‌کنند تا در گذرنامه‌ها و اوراق پناهندگی‌شان اثری از مهر ورود به کشورشان باقی نماند.

تلویزیون دولتی آلمان در گزارشش مدعی شد که پناهجویان افغان ویزای ورود به ایران را در برگه‌ای جداگانه دریافت می‌کنند و پس از ورود به خاک ایران هم به افغانستان می‌روند. در ادامه این گزارش هم آمده است که پناهندگان افغان پس از بازگشت به آلمان به امحای ویزایشان اقدام می‌کنند تا هیچ مدرکی مبنی بر سفر آنان به افغانستان باقی نماند.

مطالب مرتبط