سازمان ملل افغانستان را مکانی خطرناک برای امدادگران خواند

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) به مناسبت روز جهانی بشردوستی گفت افغانستان یکی از پنج کشور خطرناک جهان برای امدادگران است.

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) امروز دوشنبه، ۲۹ اسد به مناسبت روز جهانی بشردوستی گفت افغانستان یکی از پنج کشور خطرناک جهان برای امدادگران است.

اوچا افزوده که اقدامات محدودکننده طالبان بر زنان و دختران، دسترسی آن‌ها به خدمات بشردوستانه را محدود کرده است.

این سازمان با نشر اعلامیه‌ای گفت هم اکنون بیش از ۳۵ هزار کارمند سازمان‌های غیردولتی، محلی و بین‌المللی برای ارائه خدمات آموزشی، ماین‌زدایی، کمک‌های غذلیی، مراقبت‌های صحی و حفاظت روانی در افغانستان کار می‌کنند.

طبق اعلامیه، اوچا درسال ۲۰۲۳ به ۳۲.۱ میلیون نفر در افغانستان کمک کرده است.

اوچا می‌گوید که طی این مدت برای ۲۶.۳ میلیون نفر کمک‌ غذایی و معیشتی، ۱۶.۵ میلیون نفر خدمات بهداشتی و درمانی و ۹.۹ میلیون نفر از خدمات آب آشامیدنی مستفید شده‌اند.

براساس اعلامیه اوچا امسال امدادگران قصد دارند به ۱۷.۳ میلیون نفر در افغانستان کمک کنند.

این نهاد وابسته به سازمان ملل در یک اعلامیه‌ای دیگر به مناسبت روز جهانی بشردوستی خواستار اقدام برای جلوگیری از کشته شدن امدادگران در جهان شد.

براساس آماری که از سوی اوچا منتشر شده، ۲۰۲۳ مرگبارترین سال برای امدادگران در جهان بوده و در این سال ۲۸۰ امدادگر در ۳۳ کشور جهان کشته شده‌اند.

اوچا می‌گوید که ممکن است ۲۰۲۴ برای امدادگران مرگبارتر از پارسال باشد. طبق اعلامیه اوچا تا هفتم اگست سال جاری میلادی ۱۷۲ امدادگر در سراسر جهان کشته شده‌اند.

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان ملل افزوده که بیش از نیمی کشته شدن امدادگران در سال ۲۰۲۳ در غزه ثبت شده است.

سودان، سودان جنوبی و یمن از دیگر کشورهای هستند که بیشترین تلفات امدادگران در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده‌اند.

جویس مسویا؛ معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت: «بار دیگر تاکید می‌کنیم که صاحبان قدرت باید برای پایان دادن به تخلفات علیه غیرنظامیان و پایان دادن به معافیت از مجازاتی که این حملات شنیع را ممکن می‌سازد، اقدام کنند.»

مطالب مرتبط