سازمان صحی جهان خواستار ۸۷ میلیون دالر بودجه برای مهار آبله میمون شد
سازمان صحی جهان اعلام کرد که برای مبارزه با شیوع نوع جدید بیماری آبله میمون در شش ماه آینده به 87.4 میلیوت دالر بودجه نیاز دارد و از کمککنندگان خواسته این بودجه را به صورت فوری تامین کنند.
در یک بیانیه سازمان صحی جهان که امروز سهشنبه، 27 آگست منتشر شده آمدهاست که این سازمان بودجه مذکور را بین سپتامبر ۲۰۲۴ و فبروری ۲۰۲۵ میلادی نیاز دارد تا با کشورها، شرکا و سایر ذینفعان برای متوقف کردن و مهار ویروس آبله میمون یا امپاکس، همکاری کند.
بیانیه افزوده که این پول را برای انجام فعالیتهای حیاتی که طرح آمادگی استراتژیک و واکنش جهانی برای مقابله با امپاکس تعیین شده، استفاده خواهد کرد. بر اساس بیانیه، این طرح یک چهارچوب جامع برای هدایت واکنش جهانی در برابر امپاکس است و در آن بر نظارت، تحقیق، دسترسی عادلانه به اقدامات متقابل صحی و توانمندسازی جامعه تأکید شده است.
سازمان صحی جهان در ادامه گفته که این بودجه را از طریق دفتر مرکزی، دفترهای منطقوی و کشوری خود برای ایجاد هماهنگی در پاسخ، ارایه کمکهای فنی، اجرای عملیات و تحویل تجهیزات صحی استفاده خواهد کرد.
این سازمان از کمککنندگان خواسته است که برای جلوگیری از گسترش بیشتر امپاکس و محافظت از افرادی که در معرض خطر هستند، فورا این بودجه را تأمین کنند.
بیماری آبله میمون اولین بار در سال ۱۹۵۸ و پس از شیوع بیماریهایی «شبهآبله» در میمونها شناسایی شد. تا مدتها بیشتر موارد انسانی آن در افرادی در آفریقای مرکزی و غربی مشاهده شده بود که با حیوانات آلوده تماس نزدیک داشتند.
طی نزدیک به دو ماه اخیر سویه جدیدی از این بیماری در کشورهای افریقایی و دیگر قارهها شیوع پیدا کرد و سبب شد که سازمان صحی جهان وضعیت اضطراری در رابطه به این بیماری اعلام کند.
چندین مورد از این بیماری در کشور پاکستان در همسایگی افغانستان ثبت شده است. در افغانستان هرچند که طالبان به صورت رسمی تایید موارد ابتلا به این بیماری را تایید نکردهاند اما منابع میگویند که حد اقل دو مورد مشکوک به ابتلا به این بیماری در کابل و پکتیا ثبت شدهاست.