واشنگتن‌پست: اعمال طالبان مصداق آپارتاید جنسیتی است

همزمان با قیودات و محدودیت‌های طالبان علیه زنان در افغانستان، روزنامه واشنگتن‌پست این گروه را به زن‌ستیزی و آپارتاید جنسیتی متهم کرد.

روزنامه واشنگتن‌پست در سرمقاله‌ خود گفته که طالبان با خفه کردن صدای زنان و محروم ساختن آن‌ها از حقوق‌شان، در پی حاکم کردن آپارتاید جنسیتی در جامعه افغانستان است.

این روزنامه افزوده که طالبان به نوعی «زن‌ستیزی بیمارگونه و پرهزینه» مبتلا است.

واشنگتن‌پست گفته که در حال حاضر افغانستان بدترین بحران حقوق زنان را در جهان تجربه می‌کند.

هیأت تحریریه واشنگتن‌پست نوشت که طالبان در حال نابود کردن افغانستان است چرا که غیبت زنان در عرصه آموزش و تجارت، علاوه بر این‌که نقض حقوق آن‌هاست، به اقتصاد دچار مشکل افغانستان نیز صدمه می‌ند.

در این مطلب به توشیح قانون ۱۱۴ صفحه‌ای «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان و محدودیت‌های آن علیه زنان پرداخته شده است.

این قانون طالبان که در ۳۱ اسد سال جاری منتشر شد، صدای زنان را «عورت» خوانده و محدودیت‌های دیگر از جمله منع کردن زنان از صبحت با مردان بیگانه و ممنوعیت سفر بدون محرم وضع کرده است.

در این مطلب آمده که پس از خروج ایالات متحده از افغانستان، برخی از دیپلومات‌ها گمان می‌کردند که طالبان به خاطر نیاز به رسمیت شناخته شدن، از سیاست‌های سختگیرانه دهه ۹۰ دست بکشد، اما به حالا به نظر می‌سد این برداشت‌ها «بی‌معنا» بوده است. واشنگتن‌پست نوشت که طالبان کنونی به همان اندازه دست به انسانیت‌زدایی زده‌ است که طالبان قدیم.

روزنامه واشنگتن‌پست از اقدامات طالبان چشم‌پوشی کند.

این روزنامه از دولت‌ها خواسته که در جریان هر گونه مذاکره با طالبان، زنان را در ترکیب هیئت خود گنجانیده و به گونه مداوم از حقوق زنان دفاع کنند.

این روزنامه همچنین خواهان ارسال کمک‌های بین‌المللی مخصوص برای زنان و دختران افغانستان شده است. واشنگتن‌پست در یادداشت خود خواستار وضع تحریم‌های بیشتر علیه رهبران طالبان به دلیل توشیح قوانین سختگیرانه علیه زنان شده است.

این روزنامه امریکایی گفته: «قانون ماگنیتسکی در ایالات متحده برای هدف قرار دادن کسانی که حقوق بشر را به شدت نقض می‌کنند ایجاد شد. چرا امریکا تحریم‌های خود را بیشتر متوجه رهبران طالبان نمی‌کند که چنین قوانین سختگیرانه‌ای را وضع کرده‌اند؟»

این در حالی است که طالبان پس از روی‌کار آمدن در کشور محدودیت‌های زیادی علیه جامعه بخصوص زندگی زنان وضع کرده‌اند.

مطالب مرتبط