گزارش یک نهاد حامی زنان: طالبان در یک سال گذشته بر 132 زن و دختر تجاوز جنسی کردهاند
نتایج تحقیق «موسسه تحکیم رفاه زنان و کودکان افغانستان» زنان نشان میدهد که 132 زن و دختر طی یک سال گذشته در 25 ولایت افغانستان از سوی طالبان مورد تجاوز جنسی قرار گرفتهاند.
در گزارشی که امروز یکشنبه، ۱۱ سنبله از سوی این نهاد حامی زنان و کودکان منتشر شده، آمدهاست که میزان تجاوز جنسی طالبان بر زنان و دختران نسبت به یک سال پیشتر، 35 درصد افزایش یافته است.
بر بنیاد گزارش، این رقم در بازه زمانی اول سپتامبر ۲۰۲۳ تا اول سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی ثبت شده است اما در سال گذشته تعداد تجاوزهای جنسی اعضای طالبان بر زنان ۹۷ مورد بوده است.
آمار این تحقیق براساس مصاحبه با ۱۴۰۰ نفر شامل قربانیان تجاوز، اعضای خانوادههای آنان، بزرگان قومی، فعالان مدنی، خبرنگاران محلی و زنان معترض گردآوری شده است.
موسسه مجری این تحقیق گفته است که مصاحبه با منابع در ۲۵ ولایت از جمله تخار، سرپل، جوزجان، بغلان، قندوز، بلخ، دایکندی، بدخشان، بامیان، پروان، غور، فراه، سمنگان، فاریاب، ننگرهار، قندهار، میدان وردک، کابل، ارزگان، کاپیسا، نیمروز، هرات، پکتیا، هلمند و غزنی انجام شده است.
موسسه تحکیم رفاه زنان و کودکان افغانستان گفته که اکثر تجاوزهای جنسی اعضای طالبان بر زنان و دختران در «مناطق روستایی» رخ داده است چون «طالبان روستاها را به شدت تحت کنترل دارند و نیز نظارت بینالمللی عملاً وجود ندارد».
این نهاد حقوق بشری آمار بلند تجاوز جنسی طالبان بر زنان و دختران را «بحران وحشتناک» و «ناکامی سوال برانگیز جامعه بینالمللی در حمایت از حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان» خوانده است.
البته این کل آمار تجاوز جنسی اعضای طالبان بر زنان و دختران در سراسر کشور نیست و موسسه تحکیم رفاه زنان و کودکان افغانستان گفته که در ۹ ولایت کشور نتوانسته تحقیق انجام دهد.
همچنین این نهاد حقوق بشری تأکید کرده که آمارهای ارایه شده تنها بخش کوچکی از واقعیتها را بازتاب میدهد زیرا بر بنیاد گزارش، بسیاری از قربانیان و خانوادههایشان به دلایل متعددی از افشای این وقایع خودداری میکنند.
در گزارش ارعاب و سرکوب سیستماتیک، مصوونیت مطلق از مجازات و «تابوهای اجتماعی و ننگ فرهنگی» از جمله عواملی گفته شده که قربانیان را از گزارش قضایای تجاوز جنسی به دلیل «هراس از بدنامی و انتقامجویی» بازمیدارد.
موسسه تحکیم رفاه زنان و کودکان افغانستان از جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری خواسته است تا به این فاجعه انسانی «پاسخ فوری و مؤثر» بدهند و برای توقف خشونتهای سیستماتیک و بیرحمانه علیه زنان و دختران در افغانستان اقدام کنند.
پیش از این نیز دیگر نهادهای حقوق بشری از تجاوز جنسی طالبان بر زنان و دختران به ویژه در زندانها و مراکز سلب آزادی این گروه گزارش داده بودند اما طالبان آن را رد کرده بودند.
طالبان تا کنون درباره گزارش تازه موسسه تحکیم رفاه زنان واکنشی نشان ندادهاند.