طالبان پاکستانی برای برنامه‌ریزی حملات‌شان از بازی پابجی استفاده می‌کنند

پولیس پاکستان اعلام کرده است که تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) برای برنامه‌ریزی حملات شان از بازی‌ پابجی استفاده می‌کنند.

پولیس پاکستان در ایالت خیبرپختونخوای این کشور اعلام کرده که اعضای تحریک طالبان پاکستان از بازی پابجی برای ارتباطات داخلی و برنامه‌ریزی حملات خود استفاده می‌کنند.

به گفته یکی از افسران پولیس، اعضای این گروه قبلا بیشتر از واتساپ استفاده می‌کردند.

پولیس خیبرپختونخوا، ایالتی که با افغانستان هم‌مرز است، گفت که پنج عضو تحریک طالبان را دستگیر کرده است که از طریق پابجی پیام‌هایی را برای هماهنگی ارسال می‌کردند.

زاهدالله؛ افسر پولیس سوات، به شبکه تی‌آرتی ترکیه گفت: «این اولین باری بود که با چنین چیزی مواجه شدم. معمولا این افراد از واتساپ استفاده می‌کردند، اما این بار راه‌های جدیدی برای تبادل پیام پیدا کرده‌اند.»

این پنج فرد مسلح، که سن آن‌ها بین ۱۸ تا ۲۰ سال است، متهم به حمله به یک مرکز پولیس در سوات در ۲۸ اگست هستند که در آن یک افسر پولیس کشته شد. پولیس برای ردیابی این افراد از دوربین‌های امنیتی استفاده کرد.

زاهدالله افزوده: «من با پابجی آشنایی زیادی ندارم، اما به نظر می‌رسد که این بازی در میان جوانان محبوب است و آن‌ها می‌توانند گروه‌های چت ایجاد کرده و از آن برای ارتباطات استفاده کنند.»

تحریک طالبان پاکستان سال‌هاست که نظامیان و اهداف دولتی را در پاکستان هدف قرار داده است.

این در حابی است که اسلام‌آباد، طالبان افغانستان را به پناه دادن به این جنگجویان و عبور مکرر آن‌ها از مرز دیورند متهم می‌کند، اما طالبان افغانستان این اتهامات را رد کرده‌اند.

موسسه مطالعات منازعات و امنیتی پاکستان گزارش داده است که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۶۰۰ نفر، از جمله نیروهای امنیتی و غیرنظامیان، در ۴۲۳ حمله در خیبرپختونخوا کشته شدند.

پاکستان در ماه جون عملیات «عزم استحکام» را برای پاکسازی مناطق مرزی از شبه‌نظامیان آغاز کرد. در ماه مارچ، حملات هوایی پاکستان در ولایات پکتیکا و خوست، تنش‌ها با طالبان افغانستان را افزایش داد.

مقامات امنیتی می‌گویند که ردیابی اعضای تحریک طالبان دشوار است، زیرا آن‌ها به راحتی از مرز دیورند عبور می‌کنند. فناوری به این گروه‌ها اجازه داده است تا فعالیت‌های خود را هماهنگ و مخفی نگهدارند.

زاهدالله می‌گوید که تلگرام یکی از محبوب‌ترین ابزارهای ارتباطی شورشیان است.

او افزود: «بعد از دستگیری یک مظنون، متوجه شدیم که آن‌ها چگونه از پابجی استفاده می‌کنند و از او خواستیم که نحوه کار آن را به ما نشان دهد.»

مانند بسیاری از کشورها، پاکستان نیز تلاش می‌کند شرکت‌هایی مانند متا و دیگر پلتفرم‌های اجتماعی را متقاعد کند که اطلاعات کاربران خود را در اختیار دولت قرار دهند.

مطالب مرتبط