افزایش ۵۳ درصدی ناامنی در افغانستان؛ داعش ادعای طالبان را مسخره کرد

آنتونیو گوترش؛ دبیر کل سازمان ملل متحد گزارش سه ماه اخیر خود درباره افغانستان را به شورای امنیت این سازمان ارائه کرد که بر بنیاد آن از ۱۴ می تا ۳۱ جولای امسال دو هزار و ۱۲۷ حادثه امنیتی در این کشور ثبت شده است.

آقای گوترش این گزارش‌ را زیر عنوان وضعیت افغانستان و پیامدهای آن بر صلح و امنیت بین‌المللی، روز سه‌شنبه، 27 سنبله منتشر کرد که نشان می‌دهد حوادث امنیتی طی سه ماه اخیر نسبت به عین زمان در سال گذشته ۵۳ درصد افزایش یافته است.

در این گزارش آمده که جبهات ضد طالبان از جمله جبهه مقاومت و جبهه آزادی ۷۳ حمله علیه طالبان انجام داده‌اند. در این گزارش آمده است که جبهه مقاومت ملی مسئول ۵۳ حمله و جبهه آزادی افغانستانن مسئول ۲۱ حمله بوده‌اند. عاملان ۱۹ حمله دیگر ناشناس باقی مانده‌اند.

براساس این گزارش، در این مدت ۸۰ مورد درگیری مسلحانه در افغانستان ثبت شده، در حالی که این رقم در زمان مشابه سال گذشته ۳۷ مورد بوده است. گزارش دبیر کل سازمان افزوده که انفجارهای ناشی از بمب‌های دست‌ساز در این مدت نسبت به سال گذشته، شش مورد افزایش یافته و به ۱۳ مورد رسیده است.

طبق گزارش دبیرکل سازمان ملل، از ۲۵ ثور تا ۱۰ اسد، داعش خراسان چهار حمله در بامیان، قندهار و کابل انجام داده و عملیاتی نیز توسط طالبان علیه داعش در ننگرهار صورت گرفته است.

در گزارش آمده است که برخلاف وعده عفو عمومی طالبان، گزارش‌هایی از نقض حقوق بشر علیه مقام‌های سابق نظامی ثبت شده است. سازمان ملل چهار مورد قتل قضایی، ۹ مورد بازداشت خودسرانه و شش مورد شکنجه و بدرفتاری با مقام‌های پیشین حکومتی و اعضای نیروهای دفاع ملی و امنیتی افغانستان را مستند کرده است.

سازمان ملل نگفته است این افراد توسط چه کسی کشته یا شکنجه شده است. براساس گزارش‌ها، طالبان با وجود عفو عمومی به بازداشت و در مواردی به قتل نظامیان حکومت پیشین ادامه داده است.

افزایش تبلیغات داعش
در گزارش جدید دبیرکل سازمان ملل آمده است که گروه داعش در سه ماه گذشته به تبلیغات خود علیه طالبان و جامعه جهانی ادامه داده است. طبق این گزارش، گروه داعش در ماه می با انتشار ویدیویی، ادعای طالبان مبنی بر تامین امنیت را «مسخره» کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: «گروه داعش در ۲۶ می ویدیویی منتشر کرد که در آن تمام خارجی‌ها و سازمان ملل متحد در افغانستان را تهدید کرده و ادعای طالبان مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن تأمین امنیت در کشور را به سخره گرفت».

این گزارش نشان می‌دهد که طی این مدت، مقام‌های طالبان به انتصاب افراد وفادار به این گروه در سطوح ملی و محلی ادامه داده‌اند. در سطح ملی طالبان دو وزیر، هفت معاون وزیر، یک معاون سخنگو، رییس و معاون اول بانک مرکزی، و ۱۲ مدیر در وزارت‌خانه‌ها منصوب کرده است.

دبیرکل سازمان ملل گزارش داده است که در سطح محلی، طالبان چهار والی، چهار معاون والی، دو شهردار، و دست‌کم ۲۶ مدیر محلی و ۲۴ ولسوالی وفادار به گروه را منصوب کرده است. طبق این گزارش، نوراحمد آقا؛ رییس جدید بانک مرکزی، تحت تحریم شورای امنیت قرار دارد.

مطالب مرتبط