توقف کارزار واکسیناسیون از ترس افشای محل زندگی رهبران طالبان

روزنامه بریتانیایی گاردین از قول منابع خود گزارش داده که گروه طالبان کارزار واکسین فلج کودکان (پولیو) به صورت خانه به خانه در افغانستان را از ترس افشا شدن محل بود و باش رهبران و فرماندهانش متوقف کرده است.

این روزنامه روز سه‌شنبه، 27 سنبله در گزارشی از قول برخی اعضای کارزار محو پولیو نوشت که یکی از دلایل ممنوعیت کارزارهای خانه ‌به ‌خانه پولیو، مسایل امنیتی است.

در گزارش آمده‌است: «جنوب افغانستان به ویژه قندهار، جایی است که رهبران طالبان زندگی می‌کنند و آنان نگران هستند که این کارزارها مکان بودوباش شان را به تهدیدات خارجی افشا کند».

اعضای کارزار واکسین پولیو این ممنوعیت را خبر بسیار بد خوانده‌اند که زندگی تمام کودکان افغانستان را با خطر مواجه می‌کند. به گفته آنان نیاز است که بیش از ۹۵ درصد کودکان با دو دوز واکسین پوشش داده شوند و در برابر بیماری محافظت شوند.

آنان افزوده‌اند که بدون کارزارهای خانه‌به‌خانه، قادر نخواهند بود به این هدف برسند و این خطر را برای کل کشور و حتی منطقه ایجاد می‌کند.

در همین حال مقام‌های سازمان صحی جهان هشدار داده‌اند که افغانستان در معرض خطر شیوع فلج کودکان قرار دارد؛ چون طالبان به دلیل نگرانی‌های امنیتی و محدودیت‌ها برای زنان، کارزار واکسیناسیون را متوقف کرده‌اند.

سازمان صحی جهان تایید کرده است که تا کنون ۱۸ مورد جدید ابتلا به فلج کودکان در افغانستان در سال جاری گزارش شده است که افزایش قابل توجهی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد و از این میان ۱۱ مورد آن در قندهار به ثبت رسیده است.

پیش از این آسوشیتدپرس به نقل از سازمان ملل متحد گزارش داد که طالبان کارزار واکسین فلج کودکان را در افغانستان متوقف کرده‌اند.

با این حال، شرافت زمان؛ سخنگوی وزارت صحت‌ عامه زیر اداره طالبان هرچند گزارش‌ها درباره ممنوع‌شدن کارزار واکسین فلج کودکان را نادرست خواند و گفت هیچ نامه رسمی در این خصوص صادر نشده اما تصریح کرد که این وزارت تلاش می‌کند واکسین پولیو به صورت «مشروع» تطبیق شود.

او ادعا کرده که وزارت صحت عامه این گروه تلاش می‌کند با «راهکار‌های مسلکی از بیماری‌های ساری جلوگیری کند» و واکسین پولیو را با در نظر داشت «دیدگاه‌های تخنیکی و مشروع» تطبیق کند تا در جامعه مثمر تمام شود.

افغانستان و پاکستان، دو کشوری اند که هنوز هم مواری از پولیو در آن‌ها ریشه کن نشده است. بر اساس اطلاعات سازمان صحی جهان در سال جاری میلادی در پاکستان ۱۷ مورد ابتلا به پولیو گزارش شده است.

مطالب مرتبط