شاخص جهانی گرسنگی؛ افغانستان با دو پله سقوط به قعر فهرست نزدیکتر شد
شاخص جهانی گرسنگی گزارش جدیدی از وضعیت گرسنگی در جهان منتشر کرده که بر اساس آن، افغانستان با گرفتن 30.8 نمره، در میان 127 کشور، در رتبه 116 قرار گرفته است. این گزارش نشان میدهد که افغانستان پس از 11 کشور دیگر، کشوری با بیشترین میزان گرسنگی در جهان است.
بر اساس این گزارش که امروز یکشنبه، 22 میزان منتشر شده، افغانستان در «سطح جدی» گرسنگی قرار دارد و ۳۰.۸ درصد جمعیت آن، دچار سوءتغذیه هستند. در این گزارش آمده که ۳.۸ درصد از کودکان زیر پنج سال افغانستان نسبت به سن خود وزن کمتری دارند و ۵.۸ درصد کودکان قبل از سن پنج سال میمیرند.
بر اساس این گزارش، وضعیت امنیت غذایی در افغانستان بهدلیل جنگ، بیثباتی اقتصادی و فجایع طبیعی که زراعت و کمکرسانی را مختل میکند، وخیمتر شده است.
شاخص جهانی گرسنگی افزوده که از سال ۲۰۱۶ به بعد، امتیاز افغانستان در شاخص گرسنگی افزایش یافته که عمدتاً ناشی از افزایش میزان گرسنگی است. طبق این گزارش، خانوادهها در افغانستان بهدلیل کمبود غذا، مجبور هستند که استراتژیهای بسیار سختگیرانهای را استفاده کنند.
این گزارش همچنین نشان میدهد که افغانستان در کنار نایجریا از جمله کشورهایی است که میزان قد کوتاهی کودکان در آن بیشترین افزایش را داشته است. در گزارش آمده که ۴۴.۶ درصد کودکان زیر پنج سال در افغانستان نسبت به سن خود، قد کوتاهتر هستند.
شاخص جهانی گرسنگی گفته است قد کوتاهی کودکان ناشی از ابتلای آنان به سوءتغذیه حاد است.
در گزارش شاخص جهانی گرسنگی آمده است که پیشرفت اندکی در زمینه کاهش گرسنگی در جهان از سال ۲۰۱۶ به اینسو صورت گرفته است و چشمانداز رسیدن به هدف «گرسنگی صفر» تا سال ۲۰۳۰ میلادی، «بسیار بد» است.
شاخص جهانی گرسنگی در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۸.۳ تعیین شده است که نسبت به سال ۲۰۱۶ اندکی کمتر است و پیشرفت کمی را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، چالشهای متعدد و متوالی جهانی بیشترین ضربه را به فقیرترین کشورها و مردم جهان وارد کرده و نابرابری ساختاری را تشدید کرده است.
طبق این گزارش، این چالشها درگیریهای مسلحانه در مقیاس بزرگ، تأثیرات فزاینده تغییرات اقلیمی، قیمت بالای مواد غذایی داخلی، اختلالات بازار، بدهی بالا میان کشورهای با درآمد پایین و متوسط، نابرابری درآمد و رکود اقتصادی است.