تلگراف: محدودیتها بر زنان اختلاف میان طالبان را تشدید کرده است
روزنامه بریتانیایی تلگراف در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد طالبان گزارش داده است که تشدید محدودیتها از سوی این گروه بر زنان، اختلافات میان این گروه را افزایش داده است. در گزارش آمده که عناصر میانهرو این گروه نسبت به این محدودیتها ناراضی اند.
در این گزارش که روز دوشنبه، 7 عقرب منتشر شده آمده است که محدودیتهای فزایندهای که توسط رهبر طالبان اعمال شده است، در میان خود طالبان نیز اختلاف ایجاد کرده است.
یک مقام ارشد طالبان به تلگراف گفته است که برخی از عناصر میانهرو در میان آنان نسبت به عناصر سختگیرترشان از جمله هبتالله آخوندزاده؛ رهبر طالبان ناراضی و نگران هستند.
در بخشی دیگر از این گزارش با اشاره به سخنان اخیر خالد حنفی؛ وزیر امر به معروف که از عناصر تندرو طالبان است آمده که این گروه جنگ تمام عیاری را در برابر زنان افغانستان آغاز کردهاند.
وزیر امر به معروف طالبان در یک نوار صوتی تازه پخششدهاش با ممنوع خواندن صدای یک زن بالغ برای زن بالغ دیگر، گفته است: «حتی وقتی زنی بزرگسال نماز میخواند و زن دیگر از کنار او عبور میکند، نباید آنقدر بلند نماز بخواند که صدای او را بشنود.»
گروهی از زنان در افغانستان تحت کنترل طالبان در گفتگو با روزنامه تلگراف، اظهارات اخیر وزیر امر به معروف طالبان درباره منع شنیدن صدای زنان را «جنگ تمامعیار علیه زنان» توصیف کرده و یکی از این زنان در هرات به این روزنامه گفته که فشار طالبان برخی از زنان را به خودکشی سوق دادهاست.
این در حالی است که اخیرا وزارت امر بهمعروف طالبان یک فایل صوتی از اظهارات خالد حنفی؛ وزیر این گروه را منتشر کرد که در آن گفته که یک زن بالغ حتی اجازه ندارد موقع نماز خواندن به یک زن دیگر «الحمدالله و سبحانالله» بگوید چه رسد به اینکه او ترانه بخواند.
حنفی گفت: «وقتی زنان اجازه تکبیر و آذان ندارند نمیتوانند ترانه و آهنگ بخوانند.» او بر تطبیق تدریجی قانون امر به معروف نیز اشاره کرد.
یک زن افغان از کابل به تلگراف گفت: «هر چه او [طالبان] بگوید برای ما نوعی شکنجه روحی است.»
این روزنامه به نقل از یک زن افغانستانی نوشته است که گفتههای وزیر امر به معروف طالبان به نوعی شکنجه روحی زنان کشور است.
این زن که نامش فاش نشده، گفته است: «زندگی در افغانستان برای ما به عنوان زنان بسیار دردناک است. افغانستان فراموش شده است و به همین دلیل آنان (طالبان) ما را سرکوب میکنند و روزانه ما را شکنجه میکنند.»
قانون امر به معروف طالبان که منشأ اصلی این محدودیتهای جدید است با آن که با واکنشهای جهانی مواجه شده و سازمانهای حقوق بشری و کشورها خواهان لغو آن شدهاند، همچنان در حال اجرا است.