بریتانیا: تعامل با طالبان را در چارچوب منافع ملی خود حفظ می‌کنیم

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که این کشور گفتگوی محدود و عمل‌گرایانه با طالبان را در جایی که به نفع منافع ملی بریتانیا باشد، حفظ می‌کند. این وزارت همزمان گفته که تعامل با طالبان نشان دهنده مشروعیت بخشیدن به اقدامات این گروه نیست.

در یک بیانیه این وزارت که امروز پنج‌شنبه، 10 عقرب منتشر شده آمده‌است: «دولت بریتانیا بارها سیاست‌ها و رفتار سرکوبگرانه طالبان را محکوم کرده و مانند بسیاری از متحدان‌مان، ما گفتگوی محدود و عملگرایانه با طالبان را در جایی که به نفع منافع ملی ماست، حفظ می‌کنیم اما تعامل نشان دهنده مشروعیت بخشیدن به اقدامات طالبان نیست».

در بیانیه به تصویب قانون جدید امر به معروف طالبان اشاره شده و در ادامه آمده که محرومیت زنان از تمام جنبه‌های زندگی عمومی در افغانستان یک «شکست غم انگیز» دیگر برای افغانستان و مردم این کشور است.

وزارت خارجه بریتانیا این قانون را «یک گام هولناک عقب» خوانده و تاکید کرده که آنان طالبان را تحت فشار قرار داده‌اند.

در بیانیه وزارت خارجه بریتانیا تاکید شده که این کشور به تعامل با زنان افغانستان ادامه خواهد داد و متعهد است که بسترهایی را برای مشارکت کامل آن‌ها در جامعه و دفاع از حقوق خودشان را ارتقا دهد.

همزمان همیش فالکونر؛ معاون وزیر خارجه بریتانیا گفته‌است که آنان همچنان از طالبان در مورد اقدام‌های آنان از جمله در مورد حقوق زنان و دختران، مبارزه با تروریزم، حقوق بشر و حفظ دسترسی به کمک‌های بشردوستانه پاسخ می‌طلبد.

با آنکه طالبان اخیراً از زبان رابرت دیکسن؛ کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان گفته‌اند که این کشور برای گروه‌های مخالف طالبان اجازه فعالیت نمی‌دهد؛ اما وزارت خارجه بریتانیا تاکید کرده که آنان به کار سازنده با احزاب داخل و خارج از افغانستان ادامه می‌دهند.

تاکید بر ادامه ارایه کمک‌های بشری به افغانستان

معاون وزارت خارجه بریتانیا با نشر بیانیه این وزارت گفته که آنان با جامعه جهانی برای حمایت از خدمات اولیه دراز مدت برای مردم افغانستان از جمله در بخش صحت، آموزش و معیشت همکاری می‌کند.

بریتانیا آمار داده است که از طریق کمک‌های دوجانبه آنان در دو سال پسین دست کم ۸۳ هزار کودک از جمله ۵۴ هزار دختر برای دسترسی به آموزش حمایت شدند.

به وزارت خارجه این کشور، همچنین طی این مدت ۴۶۶ هزار کودک از جمله سه صد و ۱۰ هزار دختر به طور کامل واکسین دریافت کردند.

بریتانیا تاکید ورزیده است که آینده افغانستان به دلیل خطر تروریزم، مهاجرت‌های غیرقانونی، بحران انسانی، امنیت غذایی و وضعیت وحشتناک حقوق بشری، به‌ویژه برای زنان و دختران برای این کشور اهمیت دارد.

به گفته این مقام بریتانیا افغانستان همچنان در بحران انسانی است و بر اساس گزارش‌های ملل متحد ۲۳ میلیون نفر یعنی بیش از نیم میلیون جمعیت در سال جاری میلادی در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

در همین وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرده است در سال گذشته و سال جاری میلادی مجموعه کمک‌های این کشور به مردم افغانستان ۱۱۳.۵ میلیون پوند بوده است.به گفته این وزارت، این کمک‌های مالی از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های غیر دولتی و صلیب سرخ به افغانستان ارایه شده است.

معاون وزارت خارجه بریتانیا گفته که از طریق این کمک‌ها، سال گذشته برای بیش از ۲.۷ میلیون نفر از جمله دست‌کم ۱.۵ میلیون نفر برای جلوگیری از ابتلا به سوءتغذی کمک ارایه شده است.

در این بیانیه آمده است که بریتانیا همچنین به بیش از ۱.۴ میلیون نفر که بیش از یک میلیون نفر از آن‌ها زنان بودند کمک کرد تا به خدمات بهداشتی ضروری دسترسی پیدا کنند.

مطالب مرتبط