سازمان ملل: طالبان وسایل شخصی کارکنان محلی موسسات را بازرسی و مصادر می‌کنند

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌ای گفته‌است که محدودیت‌های طالبان بر کارمندان محلی موسسات به ویژه زنان افزایش یافته است. بر بنیاد این گزارش، طالبان تا این مدت تلفن‌های همراه، لبتاپ و دیگر وسایل شخصی بخش قابل توجهی از کارکنان محلی موسسات را بازرسی و مصادره کرده‌اند.

در این گزارش که امروز دوشنبه، 13 عقرب از سوی این بخش از سازمان ملل متحد منتشر شده آمده که قانون جدید طالبان که از سوی هبت‌الله آخندزاده؛ رهبر طالبان توشیح شده است تاثیر به شدت منفی روی کار کارمندان زن در افغانستان گذاشته است.

گزارش افزوده که زنان در برخی ولسوالی‌ها نمی‌توانند به اداره‌ها مراجعه و در فعالیت‌های آگاهی بخشی شرکت کنند. بر بنیاد این گزارش، همه کارکنان در افغانستان با افزایش اضطراب یا نگرانی‌های ایمنی روبرو هستند، طالبان برای زنان خدمات حمل و نقل تحویل نمی‌دهند و کارکنان زن از آزار و اذیت مردان و محتسبان طالبان می‌ترسند.

بخش زنان سازمان ملل متحد در ادامه گزارش گفته که زنان و مردان به دلیل لباس پوشیدن از سوی طالبان مورد آزار و اذیت و توقف قرار گرفته و تلفن‌های همراه همه کارکنان بازرسی و یا هم مصادره شده‌است. در گزارش آمده که کارکنان محلی زن در تعامل با کارکنان بین المللی چالش‌های بیشتری را تجربه می‌کنند و  تلفن، تبلت یا لبتاپ کارمندان زن و مرد توسط طالبان مصادره می‌شود.

یافته‌های این گزارش از پاسخ‌های ۱۴۲ نهاد بوده که شامل سازمان‌های غیر دولتی ملی، سازمان‌های غیر دولتی بین‌المللی، سازمان‌های جامعه مدنی و نهادهای ملل متحد می‌باشد که در زمینه‌های انسانی و تأمین نیازهای اولیه انسانی کمک ارائه می‌دهند.

در این گزارش در یک نظرسنجی ۶۰ درصد از پاسخ دهندگان شامل ۱۸ درصد سازمان‌های غیردولتی جهانی، ۳۶ درصد سازمان‌های غیردولتی، سازمان‌های غیردولتی ملی و هفت درصد سازمان‌های ملل متحد که در مقایسه با گزارش قبلی ۵۲ درصد شرکت کرده اند.

برخی از سازمان‌های که در این نظر سنجی شرکت داشتند ۵۵ درصد فضای کاری جداگانه برای زن و مرد و ۸۶ درصد هم ایجاد محل جداگانه توزیع در محل کاری را ارایه کرده اند.

این شرکت کنندگان هشدار داده اند که تعدیل‌های برنامه‌ای می‌توانند بر ماهیت یا کیفیت ارایه خدمات تاثیر بگذارند‌.

در این گزارش ۴۲ درصد از سازمان‌های پاسخ‌دهنده به این باور اند که دسترسی از راه دور به زنان و دختران افزایش یافته، در حالی که شرکایی که تنها با مردان کار می‌کنند، ۳۹ درصد از آنان نمی‌توانند به گونه موفق با زنان گفتگو کنند تا بخشی از پروژه باشند.

پاسخ دهندگان در این گزارش ۱۸ درصد افزایش در مداخله‌های مقام‌های بر حال را نیز گزارش داده اند.

در این گزارش بخش زنان ملل متحد آمده است که ۴۲ درصد گفته اند که سازمان‌ها در بخش صحت و آموزش معافیت بیشتر دریافت می‌کنند، ۳۰ درصد گزارش کرده اند که تا حدی دریافت می‌کنند. ۱۱ درصد گفته اند که دریافت نمی‌کنند و به محدودیت‌های مداوم در خدمات آموزش مبتنی بر جامعه و خدمات صحی روانی و حمایت روانی اجتماعی اشاره کردند که مانع از استفاده از معافیت آن‌ها می‌شود.

با این حال یافته‌های نظرسنجی نشان می‌دهد که سازمان‌های ملل متحد کمترین آسیب را از ممنوعیت و محدودیت‌های مختلف برای زنان، از جمله قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که اخیرا تصویب شده، داشته اند. در حالی که همه سازمان‌ها به چالش‌های قابل توجه رو‌به‌رو اند.

بر اساس این گزارش سازمان‌های غیردولتی جهانی و سازمان غیردولتی ملی با موانع بیشتری نسبت به سازمان ملل متحد مواجه هستند و سازمان‌های غیردولتی ملی به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار گرفته اند.

بخش زنان ملل متحد گفته است که طالبان از سازمان‌های غیردولتی ملی خواسته اند که نام سازمان خود را در صورتی که شامل کلمه «زنان» باشد، تغییر دهند که این امر سازمان‌های غیر دولتی ملی را آسیب‌پذیر تر کرده و اغلب توانایی یا قدرت کمتری برای مذاکره در مورد محدودیت‌های جاری دارند.

سازمان ملل متحد گفته که در حالی که سازمان‌های غیردولتی ملی با نظارت شدیدی مواجه هستند، بر ظرفیت کارکرد آن‌ها تاثیر می‌گذارد و موانع بیشتری برای ارایه کمک‌های بشردوستانه ایجاد می‌کند.

بر بنیاد گزارش، آن‌ها همچنین برای کارمندان زن در مذاکره با مقام‌های بر حال ۳۴ درصد برای سازمان‌های غیردولتی ملی در مقایسه با هفت درصد برای سازمان‌های غیردولتی جهانی با مشکلات بیشتری مواجه شده‌اند.

مطالب مرتبط