نزدیک به ۲۴ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای فوری نیاز دارند
فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ هشدار داده است که نزدیک به ۲۴ میلیون نفر در افغانستان به «کمکهای فوری» نیاز دارند.
فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ با نشر گزارشی گفته است که در سال جاری میلادی، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان نیاز به «کمکهای فوری» بشردوستانه دارند.
در این گزارش آمده است که بحران انسانی در افغانستان پیچیده شده و این کشور با بحرانهای درازمدت مواجه است.
فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ رویدادهای طبیعی پیهم، تاثیرات فزاینده تغییرات اقلیم، بیجاشدگان داخلی، چالشهای اقتصادی، ناامنی غذایی و چالشها در مراقبتهای صحی را از عوامل عمده بحرانهای بشری در کشور عنوان کرده است.
این سازمان گفته که بیش از ۸۵ درصد جمعیت افغانستان در حال حاضر زیر خط فقر زندگی میکنند.
در این گزارش آمده است که این بحرانها در کشور در اپریل و ماه جولای سال جاری میلادی وخیم تر شده است؛ زمانی که بارانهای شدید و جاری شدن سیلابها در ۳۳ ولایت افغانستان، به طور مستقیم ۲۹۵هزار نفر را متاثر ساخت.
به گفته این سازمان زنان و کودکانی که به صورت ویژه آسیبپذیر اند، نیازمند حمایت همهجانبه با تمرکز بر سلامت و معیشت در مناطق سیل زده هستند.
از سوی دیگر این سازمان میگوید که ممنوعیتها و محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر کار و فعالیت زنان در نهادهای کمکرسان و سازمان دیگر، فعالیتهای بشردوستانه را متاثر ساخته که منجر به تشدید این بحرانها نیز شده است.
این در حالی است که اداره هماهنگکننده کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در تحلیل اخیرش گفته است که طالبان از سال ۱۴۰۰ خورشیدی به اینسو، ۷۱ دستورالعمل را صادر کردهاند که بر عملیات بشردوستانه اثر بد گذاشته و حضور زنان در افغانستان را هدف قرار داده است.
در بخشی از تحلیل این نهاد آمده: «از سال ۲۰۲۱ میلادی، ۷۱ دستورالعمل از ۳۹۲ دستورالعمل که بر عملیاتهای بشردوستانه اثر میگذارد، مستقیماً مشارکت زنان افغانستان را هدف قرار داده است. علیالرغم چالشهای قابل توجهی که این امر به همراه داشته است، فعالان امور بشردوستانه به گونه خستگی ناپذیر تلاش کردهاند تا از مشارکت زنان افغانستان در همه جنبههای اقدامهای بشردوستانه، از ارزیابی گرفته تا تحلیل به نظارت، نگهداری کنند.»
در بخشی از تحلیل اوچا نسبت به فروپاشی نظام صحی افغانستان نیز هشدار داده شده است.