گفتگوی معاون سیاسی یوناما با مقام‌های طالبان درباره مقابله با کشت کوکنار

طالبان از دیدار و گفتگوی جورجت گانیون؛ معاون سیاسی دفتر هیات معاونت ملل متحد برای افغانستان (یوناما) با مقام‌های این گروه خبر داده و گفته‌اند که آنان درباره کشت کوکنار در افغانستان گفتگو کرده‌اند.

مرکز رسانه‌ای طالبان در قندهار، امروز شنبه، ۲۴ قوس گزارش داد که جورجت گانیون؛ معاون سیاسی دفتر هیات معاونت ملل متحد برای افغانستان (یوناما) در دیدار با محمد صادق انقلابی؛ معاون والی طالبان در قندهار، در مورد جایگزین‌های کشت کوکنار گفتگو کرده است.

خانم گانیون در این دیدار گفته که با کمک نهادهای مختلف سازمان ملل متحد در افغانستان پروژه معیشت جایگزین برای تولید تریاک تا سال ۲۰۲۵ تطبیق خواهد شد.

طالبان به نقل از او اعلام کرده‌اند که سازمان ملل متحد با همکاری آژانس‌های آنان، برنامه‌های درازمدتی را برای ترویج محصولات جایگزین برای جایگزینی کشت کوکنار ایجاد و اجرا خواهند کرد.

در بیانیه طالبان آمده: «او نیازهای مردم را در برنامه‌های ۲۰۲۵ گنجاند و تاکید کرد که یک رویکرد پایدار برای محصولات جایگزین باید دنبال شود.»

این گفتگو‌ها در حالی صورت گرفته است که پیش از این آندرس افرن مونتالوو سوسا؛ معاون نماینده دایمی اکوادور در سازمان ملل متحد با اشاره به پانزدهمین گزارش گروه نظارت این سازمان گفت که برخی از شخصیت‌های کلیدی طالبان عمیقاً در مسایل تولید مواد مخدر و شبکه‌های قاچاق دخیل هستند.

او در نشست شورای امنیت ملل متحد افزود دخالت طالبان در مواد مخدر در حالی است که کشاورزان عادی افغانستان‌ در تلاش هستند تا به محصولات جایگزین مواد مخدر روی آورند.

پیشتر  سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد که برای کاهش کشت کوکنار نیازمند کمک‌های جهانی به کشاورزان در افغانستان است.

سازمان ملل متحد و انستیتوت صلح اعلام کردند که کشت کوکنار در افغانستان کاهش یافته که ادامه این روند نیازمند کمک مالی به کشاورزان افغانستان است.

انستیتوت صلح امریکا همچنین گزارش داده که ممنوعیت کشت کوکنار از سوی طالبان، با جایگزینی محصولات کم‌ارزش مثل گندم، می‌تواند نارضایتی را افزایش داده و احتمالا تنش‌های سیاسی را در افغانستان بیشتر خواهد کرد.

این گزارش تاکید می‌کند که ادامه ممنوعیت، هرچند قدرت طالبان را نشان می‌دهد، اما فقر روستایی را شدت بخشیده و نارضایتی زمین‌داران را بیش‌تر می‌کند.

از سوی دیگر، کاهش ممنوعیت در نتیجه فشارها و مخالفت‌ها، ممکن است باعث احیای گسترده کشت کوکنار شود که چنین اتفاقی می‌تواند حاکمیت طالبان را زیر پرسش ببرد.

سازمان ملل متحد برای دوام منع کشت کوکنار در افغانستان، خواهان کمک‌های اقتصادی و حمایت جامعه جهانی از کشاورزان است.

پولییک سیری؛ رییس دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در کابل می‌گوید که منع کشت خشخاش و نبود کمک‌های بدیل دهقانان را فقیرتر ساخته است.

او می‌افزاید: «دهقانان افغان مقاوم اند، اما معیشیت آنان در مقایسه به هر زمان دیگر با خطر روبه‌رو است. آنان برای جلوگیری از آسیب‌های بیش‌تر به کمک‌های غذایی جامعه جهانی نیاز دارند. دست برداشتن از کشت مواد مخدر باید دوامدار باشد و تخریب مزارع کوکنار باید با حمایت از دهقانان همراه باشد.»

تاکید سازمان ملل متحد بر حمایت از دهقانان برای دوام منع کشت کوکنار در افغانستان در حال است که به اخیرا اتحادیه اروپا اعلام کرد که ۴۵ میلیون یورو را در بخش کمک با دهقانان در افغانستان کمک خواهد کرد.

مطالب مرتبط