اتحادیه اروپا ۲۲ میلیون یورو برای توانمندسازی زنان افغانستان اختصاص داد

اتحادیه اروپا از اختصاص دادن ۲۲ میلیون یورو برای توانمندسازی زنان افغانستان خبر داده و اعلام کرده است: «که ۱۹.۸ میلیون یورو به بنیاد آقاخان برای اجرای پروژه‌ای ۲۲ میلیون یورویی در افغانستان اختصاص داده است.»

اتحادیه اروپا، امروز دوشنبه، ۲۶ قوس اعلام کرده است که ۱۹.۸ میلیون یورو به بنیاد آقاخان برای اجرای پروژه‌ای ۲۲ میلیون یورویی در افغانستان اختصاص داده است. این طرح سه‌ساله با هدف توانمندسازی اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی و بهبود معیشت زنان اجرا می‌شود.

رونیکا بوسکویک پوهار؛ نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان ضمن تأکید بر وخامت اوضاع اقتصادی در این کشور گفت: «میلیون‌ها نفر در افغانستان همچنان در فقر گرفتارند و به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند، در حالی که زنان بیشتر از همه آسیب می‌بینند. این پروژه رشد اقتصادی فراگیر را ترویج کرده و به جوامع کمک می‌کند تا از وابستگی به کمک‌های خارجی رها شوند.»

او افزود که این ابتکار علاوه بر حمایت از زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر مانند جوانان، افراد بی‌جاشده داخلی و کشاورزان متأثر از ممنوعیت کشت خشخاش، به چالش‌های تغییرات اقلیمی نیز توجه دارد و فناوری‌های هوشمند اقلیمی را برای افزایش تاب‌آوری معرفی می‌کند.

نجم‌الدین نجم؛ رییس اجرایی بنیاد آقاخان و هماهنگ‌کننده شبکه توسعه آقاخان در افغانستان، این پروژه را گامی مهم در توسعه همکاری‌های بین‌المللی خوانده و گفت: «این ابتکار همکاری طولانی‌مدت اتحادیه اروپا و شبکه توسعه آقاخان را تقویت کرده و بر بهبود معیشت‌های پایدار و رفاه اقتصادی، به‌ویژه برای زنان و جوانان، متمرکز است.»

او افزود: «این پروژه با هدف تقویت اقتصادهای محلی، افزایش تولیدات زراعتی و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی، نقش مهمی در توسعه مهارت‌ها و احیای اماکن فرهنگی و تاریخی ایفا خواهد کرد.»

اتحادیه اروپا گفته است در جریان اجرای این طرح، پیش‌بینی می‌شود ۳۴ هزارو دو صد خانواده به طور مستقیم و ۲۹۲ هزار و پنجصد و ۴۴ نفر به طور غیرمستقیم از پروژه بهره‌مند شوند.

همچنین گفته شده است که از این تعداد ۲۶ هزار و هفتصد و نود و سه زن به طور مستقیم و ۱۴۶ هزار و دو‌صد و هفتاد و دو نفر دیگر به طور غیرمستقیم از آموزش‌های مهارتی، حمایت‌های مالی و فرصت‌های شغلی جدید بهره خواهند برد.

اتحادیه اروپا تأکید کرده است که تمامی کمک‌های بشردوستانه و پروژه‌های توسعه‌ای آن در افغانستان از طریق شرکای معتبر و با رعایت اصول بی‌طرفی و شفافیت اجرا می‌شوند. خانم رونیکا این پروژه را نمونه‌ای از تعهد پایدار اتحادیه اروپا به حمایت از جوامع افغان و ایجاد آینده‌ای بهتر در میان چالش‌های موجود عنوان کرده است.

توماس نیکلاسون؛ نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان به تاریخ ۱۷ سپتمبر در پارلمان اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه در سال جاری ۱۴۳ میلیون یورو برای کمک‌های بشردوستانه و ۱۴۶ میلیون یورو برای نیازهای اساسی و معیشت در افغانستان اختصاص داده است. او تأکید کرد که هیچ بخشی از این کمک‌ها به طالبان نمی‌رسد.

پیش از این نیز سخنگوی روابط خارجی کمیسیون اروپا گفته بود که حضور حداقلی این اتحادیه در کابل برای تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه و نظارت بر وضعیت حقوق بشر در افغانستان است و به معنای به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست.

مطالب مرتبط