پیروزی مجدد امام علی رحمان در انتخابات ریاست جمهوری تاجکستان
امام علی رحمان مجددا برای یک دوره هفت ساله دیگر به عنوان رئیس جمهور تاجیکستان انتخاب شد. در همین حال یک گروه از ناظران بین المللی می گوید، انتخابات ریاست جمهوری تاجکستان که در آن امام علی رحمان رییس جمهور فعلی این کشور برنده شد، از اشتراک تعدد احزاب و از نورم های بین المللی برای انتخابات دیموکراتیک برخوردار نبود.
گوردانه سومیچ مسوول ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا در یک خبرنامهء گفته است:
«درحالیکه انتخابات ریاست جمهوری تاجکستان به طور آرام و صلح آمیز برگزار گردید. اما مردم در آن انتخاب واقعی نداشتند.»
گروه ناظران بین المللی که شامل اتحادیه اروپا نیز بود به این نتیجه رسیده اند که پوشش گستردهء رسانه های دولتی از فعالیت های امام علی رحمان از زمان رسیدن اش به قدرت در سال 1992 میلادی در برنده شدن وی در این انتخابات خیلی موثر بود.
کمیسیون انتخابات تاجکستان اوایل امروز اعلان کرد که امام علی رحمان در انتخابات ریاست جمهوری روز چهارشنبه برای یک دوره هفت سالهء دیگر برنده شده است.
شیر محمد شاخیان رییس کمیسیون انتخابات تاجکستان نتایج انتخابات را چنین اعلان کرد:
«محترم امام علی رحمان نامزد از حزب خلق تاجکستان، اتفاق جوانان تاجکستان و فدراتسیه اتفاق های کسبه های کثیر تاجکستان، طرفدار سه ملیون بیست و سه هزار هفت صدوپنجاه چهار نفر و یا اینکه 83 اعشاریه 6 در صد.»
به گفتهء شاخیان رقیب نزدیک به امام علی رحمان اسماعیل تلبه کوف کاندید حزب کمونیست این کشور بود که توانست فقط 5 فیصد آرا را از آن خود سازد.
به گفتهء کمیسیون انتخابات تاجکستان بیش از 86 درصد واجدان شرایط رای دهی در این انتخابات اشتراک کرده بودند.
تاجکستان دارای موقعیت مهم و ستراتیژیک بوده که با چین، افغانستان قرغزستان و ازبکستان سرحد مشترک دارد.