ازبکستان آرامگاه البیرونی را می‌سازد

اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی می‌گوید، قرار است دولت ازبکستان، مقبره ابوریحان البیرونی را بازسازی کند.ادریس وفا؛ رییس اطلاعات و فرهنگ غزنی می‌گوید، در این اواخر ازبکستان مسئولیت ساختن مقبره‌ البیرونی را بر عهده گرفته و تیم انجنیری آن به غزنی سفر کرده‌است.

او گفته که قرار بود در جریان سال جاری بار دیگر یک هیات فنی ازبکستان به غزنی سفر کند؛ اما به دلیل شیوع بیماری کرونا هنوز نتوانسته این هیات به این ولایت سفر داشته‌باشد.

به نقل از دویچه وله، رییس اداره اطلاعات و فرهنگ غزنی افزوده که پس از عادی‌شدن وضعیت، هیات ازبکستانی به زودی به غزنی خواهد آمد و کار بازسازی مقبره البیرونی آغاز خواهد شد.

در همین حال، شماری از فرهنگیان و مردم غزنی می‌گویند که پس از گذشت شش سال از وعده‌های مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ مبنی بر مرمت و بازسازی مقبره ابوریحان البیرونی، هنوز هیچ کاری برای بازسازی مقبره این دانشمند و ریاضی‌دان عصر غزنویان صورت نگرفته است.

در سال ۲۰۱۳ که غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام نام‌گذاری شد، قرار بود به آثار تاریخی این ولایت به شمول مقبره ابوریحان البیرونی رسیدگی شود.

گفته می‌شود که از آن زمان تاکنون دو بار کار بازسازی مقبره ابوریحان آغاز شده؛ اما تنها دیوارهای اطراف این مقبره ساخته شده‌است.

ابوریحان البیرونی در دوره سلطان محمود و فرزندش سلطان مسعود در قرن چهارم هجری قمری در این شهر زندگی می‌کرد.

تاریخ تولد او سال ۳۵۲ خورشیدی خوانده شده و وفات او احتمالا ۴۲۶ هجری خورشیدی بوده‌است.

آثار و تالیفات ابوریحان بیرونی در زمینه‌های اخترشناسی، ریاضی و جغرافیا که تعدادشان از صد عنوان هم بیشتر است، مراجع مهمی برای پیشرفت دانش بشری بوده‌است.

مطالب مرتبط