واکنش‌ها به تشکیل «شورای عالی مقاومت ملی»؛ جنگ راه حل نیست

به تازگی نهادی زیر نام «شورای عالی مقاومت ملی جمهوری اسلامی افغانستان» که از سوی برخی از رهبران سابق جهادی ایجاد شده، اعلام موجودیت کرده‌است. اعلام موجودیت این شورا از سوی شمار زیادی از شهروندان و چهر‌ه‌های سیاسی با واکنش جدی همراه شده و اغلب آن‌ها تاکید کرده‌اند که جنگ راه حل نیست و رهبران جنگ‌سالار دیگر نمی‌توانند با سرنوشت مردم بازی کنند.در اعلامیه این شورا که روز جمعه، ۳۰ میزان از سوی برخی رهبران سابق جهادی از جمله محمد محقق، عبدرب الرسول سیاف و عطامحمد نور منتشر شده، آمده‌است که این شورا برای رهایی کشور و ملت از وضعیت «ذلت‌بار» از سوی برخی از چهره‌های «مطرح و دلسوز» ایجاد شده‌است.

اعضای این شورا برای حل مشکلات کشور و مردم افغانستان دو راه را مطرح کرده‌اند: یکی حل و فصل قضایای کشور از طریق سیاسی که در آن بر آغاز مجدد مذاکرات تاکید شده‌است. اعضای شورا گفته‌اند این گفتگوها باید به‌منظور رسیدن به یک صلح پایدار و باعزت آغاز شود که متضمن اعاده جمهوریت مبتنی بر اصول اسلامی و به میان آوردن یک نظام منتخب با مشارکت عادلانه همه اقوام و جریان‌ها و اقشار مختلف جامعه و تامین حقوق اساسی شهروندان، خصوصا زنان و اطفال و معلولین و اقلیت‌ها باشد.

اعضای شورا تاکید کرده‌اند که اگر «جانب مقابل و حامیان آن» راه حل از طریق سیاسی را نپذیرد، آن‌ها به فعالیت‌های نظامی متوسل خواهند شد. آن‌ها تاکید کرده‌اند که در این صورت مسئولیت به دوش طرف مقابل خواهد بود.

جنگ راه حل نیست
اسدالله سعادتی؛ معاون شورای عالی مصالحه حکومت پیشین در واکنش به اعلامیه «شورای مقاومت ملی» گفته‌است که جنگ راه حل نیست: «ما با هرنوع شعاری که مردم را به جنگ دعوت کند مخالفیم.»

آقای سعادتی در صفحه فیسبوک‌اش نوشته‌است: «جنگ راه حل نیست. از بزرگانی که در کشورهای خارج تشریف دارند، تقاضا داریم شعار جنگ ندهند و راهی را نروند که به سوریه‌سازی افغانستان منتهی شود.»

او افزوده‌است که مردم از جنگ خسته‌اند و اجازه نخواهند داد که مناطق‌شان به جنگ کشیده شود.

رهبران بی‌لشکر
مطیع‌الله خروتی؛ کارشناس مسایل سیاسی نیز در صفحه‌اش نوشته‌است: «عده‌ای از رهبران بی‌لشکر تش په نامه سیاسی در ترکیه شورای عالی مقاومت ملی را تشکیل داده‌اند.»
او گفته‌است که عبدرب الرسول سیاف، صلاح‌الدین ربانی، مارشال دوستم، کریم خلیلی، یونس قانونی، محمد محقق و عطامحمدنور اعضای این شورا هستند که اگر تلاش‌های سیاسی منجر به صلح نشد، شورا فعالیت‌های نظامی خواهد کرد.

مرحله دوم سیاست‌گذاری
عین‌الدین بهادری؛ کاربر شبکه‌های اجتماعی در صفحه‌اش نوشته‌است که پاکستان، ترکیه، قطر و چند کشور دیگر طالبان را به کرسی قدرت رساندند. حالا مرحله دوم سیاست‌گذاری‌های این کشورها با ایجاد شورای عالی مقاومت شروع شد.

این کاربر نوشته‌است، هرکی کوچک‌ترین خرد سیاسی داشته‌باشد، هدف از ایجاد این شورا را درک می‌کند. سیاستمدارانی که درآمدهای هنگفت و بی‌حساب داشتند، هرگز تجارت‌شان را از دست نخواهند داد. حالا کشورهای که طالبان را به قدرت رساندند با ایجاد شورای عالی مقاومت و با در اختیار قرار دادن منابع مالی و امکانات به قدر کافی آن‌ها را مصروف استراتژی خود خواهند ساخت.

او همچنین گفته‌است که هدف نهایی تشکیل شورای عالی مقاومت، هرگز مقاومت و ایجاد نیروی منسجم نیست؛ بلکه فشاری است بر مشروعیت جبهه مقاومت به رهبری احمد مسعود. به گفته او، این هدف را می‌توان از فعالیت‌های معصوم استانکزی و تیم‌اش فهمید.

سمیع‌الحق صارم؛ کاربر دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز در نوشته‌است: «واقعیت امر این است که استاد عطا و آن جمع که در این شورا گردهم آمده‌اند و سنگ دفاع از حقوق مردم به سینه علیه امارتی‌ها می‌زنند، خود متهم به اشتباهاتی هستند که می‌باید یک‌بار خود را به آب دریایی گنگا بشویند تا پاک شوند، اگر به دین ما بودن توبه نصوح را در حضور ملت و خدا به‌جا می‌آوردند. بعد تکت بخشش می‌توانستند به نام این ملت شورا بسازند، دست دفاع از ملت به سینه بگیرند، از این‌که دین‌شان قدرت و ثروت است، بهتر خواهد بود خود را به آب گنگا غسل بدهند.»

این کاربر افزوده است که این مبرهن است آنچه اتفاق افتاده به اندازه غنی و تیم‌اش این‌ها نیز مقصر هستند. به گفته او، در آوردن این همه سیه‌روزی بر ملت، این‌ها نقش ملموسی را نسبت به هرکسی دیگر دارند.

مشکل مردم نان است
نوید قاسمی؛ کاربر دیگر نیز در صفحه‌اش زیر عنوان «خطاب به دزدان جهادی» نوشته‌است که مشکل مردم نان است نه چوکی برای شما !شمایی که شورای مقاومت ملی می‌سازید برای نجات مردم افغانستان مردم کاملا نجات یافتند از دست شما و در امنیت زندگی می‌کنند، تنها مشکل مردم گرسنگی است.

این کاربر نوشته‌است: «اگر برای نجات مردم فکر می‌کنید لطف کنید پول‌هایی را که در ۲۰ سال از مردم دزدی کردید به مردم بازگردانید تا گرسنه نمانند. مشکل مردم افغانستان چوکی برای شما نیست مردم گرسنه هستند و مشکل آنان پیدا کردن نان است هم امنیت دارند و هم از دست شما راحت شده‌اند.»

معامله‌گران تکراری، رهبران تحمیلی
شیرمحمد افضلی نیز در صفحه‌اش نوشته‌است که «آزموه را آزمودن خطاست» و مردم حالا هوشیار شده‌اند، دیگر فریب نیرنگ‌های رهبران را نخواهند خورد.

از سوی دیگر، مصور ادیب؛ کاربر دیگر نیز نوشته‌است که ایجاد شورای عالی مقاومت ملی، یک تصمیم شخصی و دیدگاه خنثی‌شده‌ تاریخی معامله‌گران تکراری می‌باشد. به تعبیر دیگر، کسانی که گویا شورای مقاومت ملی ایجاد می‌کنند، نمایندگان و رهبران واقعی ملت و مملکت نیستند؛ کسانی که ظاهرا از ایجاد این شورا سخن گفته‌اند، معامله‌گران تکراری و رهبرنماهای تحمیلی اند که در جریان ۲۱ سال گذشته، نه تنها ارزش‌های مقدس مردم افغانستان را به کرات معامله کرده‌اند؛ بلکه کوچک‌ترین دستاوردی برای مردم مظلوم و دردمند افغانستان ندارند. بنابراین شورای متذکره و ایجادکنندگان آن قطعا از جوانان، هموطنان و اقوام شریف کشور نمایندگی نمی‌کنند.

آرش یقین؛ کاربر دیگر نیز نوشته‌است، در دهه ٩٠ حداقل از ربانى معلوم بود که خودش کیست، هم‌تیمانش کى هستند و چوکى ریاست جمهورى را با خود به کجا بردند. از این دزدهاى وطن‌فروش که «شورای عالی مقاومت ملی جمهوری اسلامی افغانستان» را تشکیل داده‌اند، معلوم نیست کى هستند، کجا هستند و به جز بازگشت به دزدى، دیگر از ملت چه می‌خواهند.

تقی حکمت نیز نوشته‌است که این چهره‌ها در گذشته چندین بار زیر نام‌های جبهه متحد، ائتلاف بزرگ ملی افغانستان و شورای هماهنگی باهم یکجا شدند؛ ولی دیری نگذشت که علیه یکدیگر تاختند.

او نوشته‌است که این در حالی است که هیچ‌کدام آن‌ها که جبهه مقاومت ملی را ساخته‌اند، در داخل افغانستان حضور ندارند.

از سوی دیگر، برخی از کاربران، اعلامیه «شورای عالی مقاومت ملی» را چیزی جز تلاش برای آغاز جنگ دوباره در افغانستان نمی‌دانند. این کاربران می‌گویند که این افراد طی چند دهه گذشته، خون مردم را خوردند و هرگونه تلاش این افراد اندک‌ترین حمایت مردمی را به همراه ندارد.

مطالب مرتبط

یک نظر

  1. بیائید که مردم را به معامله نگیریم بگذاریم دولت فعلی را حمابت و به طرف دولت مسئول تشویق کنیم تا دیگر از جنگ های خانمانسوز و مداخله کشور های بیگانه و نوکران خارجی شان جلوگیری کنیم ببین امنیت در کشور تامین است امنیت بهترین نعمت الهی است والا توسط همین قوماندان سالاران ، وکیل سالاران و رهبران و چوکری هایشان درامن نبودند بس است شکرارگزاری کنیم تا شرایط فعلی ابتدای امینت دایمی و سرتاسری درافغانستان گردد.