موج تازه کرونا چین را درنوردید 

سازمان جهانی صحت، درباره موج تازه‌ کرونا در چین هشدار می‌دهد.

داکتر مایکل رایان؛ مدیر بخش سازمان جهانی صحت می‌گوید که اگرچه مقامات چینی می‌گویند شمار مبتلایان زیاد نیست؛ اما بخش مراقبت‌های ویژه شفاخانه‌ها با کمبودهایی مواجه شده‌اند.

ارقام رسمی دولتی چین حاکی از آن است که روز چهارشنبه،۳۰ قوس کسی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست نداده؛ اما در مورد واقعی بودن این آمار تردید جدی وجود دارد.

با گسترش موج جدید ابتلا به کرونا در چین، در روزهای اخیر، شفاخانه‌ها در پکن و سایر شهرها پر از بیماران مبتلا شده است.

دولت چین از سال ۲۰۲۰، محدودیت‌های بهداشتی سختگیرانه‌ای را برای به صفر رساندن ابتلا به کرونا به اجرا گذاشته بود، اما در پی تظاهرات علیه این محدودیت‌ها، دو هفته پیش اعلام شد که بخشی از آن‌ها تعدیل شده است.

تعداد موارد ابتلا به بیماری از آن زمان افزایش یافته و ترس از نرخ بالای مرگ و میر در میان افراد سالمند که به طور ویژه آسیب‌پذیر هستند بیشتر شده‌است.

با وجود این،  آمار رسمی نشان می‌دهد که در روز سه‌شنبه تنها پنج نفر و در روز دوشنبه فقط دو نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.

این نوع اطلاع‌رسانی باعث شده است که  داکتر رایان از دولت چین بخواهد اطلاعات بیشتری در مورد آخرین موج شیوع بیماری در اختیار سازمان جهانی صحت قرار دهد.

وی گفته است که «براساس آنچه به طور رسمی گزارش شده است تعداد نسبتا کمی از مبتلایان در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند؛ اما روایات دیگر حاکی از آن است که این بخش‌ها پر از بیمار شده است».

او افزوده که «ما هفته‌ها بود که به چینی‌ها گوشزد می‌کردیم که متوقف کردن کامل این ویروس بسیار عفونت‌زا از طریق اقداماتی در راستای بهداشت عمومی و اجتماعی،  بسیار سخت خواهد بود».

در همین حال، تدروس آدانوم گبریسوس؛ رییس سازمان جهانی صحت نیز در نشست خبری هفتگی خود در جنوا گفت که «بسیار نگران وضعیت متحول ابتلای به کرونا در چین هستیم».

او  از دولت چین خواست اطلاعات دقیقی در مورد شدت شیوع بیماری، آمار پذیرش شفاخانه ای و شرایط بخش مراقبت‌های ویژه در اختیار سازمان قرار دهد.

داکتر رایان گفته است که به جای سختگیری بهداشتی، «واکسیناسیون استراتژی مناسب برای توقف شیوع ویروس کرونا است».

چین واکسین‌ کرونا تولید کرده است؛ اما تحقیقات نشان داده که این واکسین‌ در مقایسه با واکسین‌های مورد استفاده در کشورهای دیگر کارآیی کمتری دارد.

اظهارات دکتر رایان در حالی منتشر می‌شود که دولت آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که اولین محموله  واکسین‌های بیونتک ساخت این کشور را به چین ارسال کرده است.

قرار است واکسین‌های آلمانی در ابتدا برای خارجیان ساکن چین به کار برود که تعداد آنان حدود  ۲۰۰۰۰ تن برآورد شده است.

این اولین واکسین خارجی کروناست که به چین تحویل داده می‌شود، اما جزئیاتی در مورد زمان یا میزان کل واکسین تحویلی به چین منتشر نشده است.

ماه گذشته در جریان سفر به چین، اولاف شولز، صدراعظم آلمان،  تاکید کرد که این واکسین به صورت رایگان در اختیار شهروندان چینی نیز قرار می‌گیرد.

مطالب مرتبط