چین قرنطینه مسافران خارجی را متوقف می‌کند​

در میان موجی از نگرانی‌ها در مورد شدت کرونا در چین، این کشور اعلام کرده که قرنطینه مسافران خارجی را متوقف می‌کند.

دولت چین اعلام کرده است که الزام قرنطینه را برای مسافران خارجی که وارد این کشور می‌شوند کمتر از دو هفته دیگر، در  ۸ جنوری به پایان می‌رسد.

این تصمیم چین نمونه تازه‌ای از محدودیت‌هایی است که با کنار گذاشتن سیاست معروف به «کووید صفر» برداشته شده‌اند.

اما این تصمیم در شرایطی اعلام شده که چین شاهد یک موج انفجاری دیگر از شیوع ابتلا به کووید است و کارکنان بهداشت گفته‌اند که برای مقابله با آن تلاش می‌کنند.

در همین حال، شی جین پینگ؛ رییس جمهور چین، در نخستین سخنانش در مورد این تغییرات، از مقامات کشور خواسته که آن‌چه «امکان‌پذیر» است برای نجات جان انسان‌ها انجام دهند.

رسانه‌های دولتی چین گزارش داده که این کشور با شرایط جدیدی مواجه شده است که نیازمند واکنش هدفمندتر است.

چین انتشار آمار ابتلا به کرونا را متوقف کرده است؛ اما گمان بر این است که احتمالا هر روز هزاران نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کووید۱۹ جان‌شان را از دست می‌دهند.

این در حالی است که از مارچ ۲۰۲۰، همه مسافرانی که وارد چین می‌شدند باید قرنطینه اجباری را پشت سر می‌گذاشته‌اند؛ اما مدت زمان این قرنطینه به تدریج کاهش یافته است؛ آن اوایل سه هفته بود و این اواخر فقط پنج روز بود.

تحلیلگران می‌گویند: تغییر چین در نحوه مدیریت این ویروس همه‌گیر، برای رهبر این کشور چندان خوش‌آیند نبوده است.

او نیروی محرکه سیاست کووید صفر بود که به دلیل محدودکردن بیش از حد زندگی مردم و آسیب‌رساندن به اقتصاد کشور مقصر شناخته شد.

اما پس از کنارگذاشتن آن، حالا مسئولیت موج عظیم ابتلا و بستری‌شدن در بیمارستان، عمدتا در میان افراد سال‌خورده، هم به عهده‌اش افتاده است.

خشم عمومی درباره نحوه مدیریت او در این همه‌گیری یکی از زمینه‌هایی است که او در آن آسیب‌پذیرترین است.

همین چند روز پیش سازمان بهداشت جهانی هشدار داد با موج جدید شیوع کرونا، شواهد حاکی از آن است که بیمارستان‌های چین با فشار ناشی از افزایش مبتلایان دست به گریبان است.

داکتر مایکل رایان؛ مدیر بخش اورژانس  این سازمان گفته است که اگرچه مقامات چینی می‌گویند شمار مبتلایان زیاد نیست؛ اما بخش مراقبت‌های ویژه شفاخانه‌ها با کمبودهایی مواجه شده‌اند.

با گسترش موج جدید ابتلا به کرونا در چین، در روزهای اخیر شفاخانه‌ها در پکن و سایر شهرها پر از بیماران مبتلا شده است.

دولت چین از سال ۲۰۲۰، محدودیت‌های بهداشتی سختگیرانه‌ای را برای به صفر رساندن ابتلا به کرونا به اجرا گذاشته بود اما در پی تظاهرات گسترده علیه این محدودیت‌ها، دو هفته پیش اعلام شد که بخشی از آنها تعدیل شده است.

این تظاهرات از جمله با پخش تصاویر تماشاچیان بازی‌های جام جهانی قطر جان گرفت که مردم چین می‌پرسیدند چه‌طور بر خلاف تبلیغات گسترده رسانه‌های حکومتی درباره این‌که در همه کشورهای جهان شیوع کرونا هم‌چنان یک بحران است، اما در بازی‌های جام جهانی تماشاچیان بدون ماسک در ورزشگاه‌ها حضور دارند. رسانه‌های چین که به‌شدت زیر سانسور حکومت هستند خیلی زود وادار به سانسور این تصاویر تماشاچیان شدند.

در همین حال، تدروس آدانوم گبریسوس؛ رییس سازمان جهانی بهداشت، هفته پیش از دولت چین خواست اطلاعات دقیقی در مورد شدت شیوع بیماری، آمار پذیرش شفاخانه‌ها و شرایط بخش مراقبت‌های ویژه در اختیار این سازمان قرار دهد.

مدیران سازمان بهداشت جهانی گفته‌اند که به جای سختگیری بهداشتی، «واکسیناسیون، راه‌برد مناسبی برای توقف شیوع ویروس کرونا است».

چین خودش واکسین‌ کرونا تولید کرده است که از جمله در ایران هم به‌طور گسترده استفاده شده؛ اما تحقیقات نشان داده که این واکسین‌ در مقایسه با واکسن‌های مورد استفاده در کشورهای دیگر کارآیی کمتری دارد.

دولت آلمان هفته پیش اعلام کرد که یک محموله واکسین‌های فایزر-بیونتک به چین فرستاده است.

این نخستین محموله واکسین خارجی کروناست که به طور علنی اعلام شده که به چین تحویل می‌شود اما جزئیاتی در مورد زمان یا میزان کل واکسین تحویلی به چین منتشر نشده است.

قرار است واکسین‌های آلمانی در ابتدا برای خارجیان ساکن چین به کار برده شود.

ماه گذشته در جریان سفر به چین، اولاف شولتز؛ صدراعظم آلمان،  خبر داد که قرار است این واکسین به صورت رایگان در اختیار شهروندان چینی هم قرار بگیرد

مطالب مرتبط