بازگشت کرونا؛ احتمال وضع محدودیت بر مسافران چینی از سوی امریکا
با شیوع دوباره کرونا در چین، ایالات متحده امریکا از احتمال وضع محدودیتهای تازه بر سفر مسافران چینی به این کشور خبر داد.
مقامات امریکایی اعلام کردند که واشنگتن ممکن است محدودیتهای جدیدی را برای مسافرانی که از چین وارد امریکا میشوند به دلیل نگرانیها از شیوع دوباره کووید-۱۹ اعمال کند؛ زیرا نگرانیهای در مورد «فقدان دادههای شفاف» از سوی پکن در مورد شیوع مجدد کرونا وجود دارد.
در همین حال، کمیسیون اروپا اعلام کرده که کمیته امنیت بهداشتی اتحادیه اروپا امروز پنجشنبه، ۸ جدی، برای بحث در مورد اقدامات احتمالی برای رویکرد هماهنگ اتحادیه اروپا نسبت به افزایش کووید ۱۹ در چین تشکیل جلسه خواهد داد.
پس از اینکه دولت چین اعلام کرد از هفته آینده مرزهای خود را به روی سفرهای خارجی باز میکند، ایالات متحده امریکا خواهان اقدام در این زمینه شد.
پیش ازاین ایتالیا، جاپان، تایوان و هند چنین آزمایشهایی را برای مسافران ورودی از چین اجباری اعلام کردهاند؛ اما استرالیا و بریتانیا گفتهاند که مقررات جدیدی برای این گروه از مسافران به اجرا نگذاشتهاند.
دولت چین پس از سه سال که مرزهایش را به روی سفرهای خارجی بسته بود، گفته است که از روز ۸ جنوری به مردم اجازه میدهد آزادانهتر سفر کنند.
دولت چین در حالیکه از آزادانه سفر کردن مسافران خبر داده که افزایش مداوم میزان ابتلا به کرونا در آن کشور باعث نگرانی در سطح جهانی شده است.
چین به طور رسمی حدود ۵۰۰۰ مورد ابتلای جدید در روز را در این هفته گزارش کرده است؛ اما تحلیلگران میگویند که این آمار بسیار کمتر از میزان واقعی است. به گفته آنان، احتمالا شمار مبتلایان به یک میلیون نفر بالغ میشود.
بر اساس برخی گزارشها، شفاخانههای شهرهای بزرگ با فشار شدید ناشی از گسترش ابتلا مواجه هستند و ساکنان در یافتن داروهای اولیه با مشکل مواجه شدهاند.
داکتر چاندراکانت لاهاریا، اپیدمیولوژیست هندی و متخصص شبکههای بهداشت عمومی، به بیبیسی گفته است که «افزایش ابتلا در چین در حد انتظار است زیرا گر جمعیت مستعد ابتلا وجود داشته باشد که پیشتر در معرض ویروس قرار نگرفته، طبیعی است که موارد ابتلا افزایش یابد و در این زمینه، هیچ چیزی برای مردم جهان، از جمله در هند تغییر نکرده است».
در همین حال، وانگ ونبین؛ سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه گفت: در حال حاضر روند همهگیری در چین به طور کلی قابل پیشبینی و تحت کنترل است»
او همچنین گفت: چین معتقد است واکنش همه کشورها به همهگیری کرونا باید «علممحور و متناسب» باشد و نباید بر زندگی عادی و ارتباط مردم با هم تاثیر سوء بگذارد. او برخی کشورها و رسانهها را به «واکنش هیجانی» و «تحریف واقعیات تعدیل سیاست کرونا در چین» متهم کرد.
تصمیم چین برای بازگشایی مرزها نشاندهنده پایان سیاست بحث برانگیز این کشور برای رساندن ابتلای به کرونا به صفر است که مورد تایید شی جینگپین؛ رییس جمهور، قرار گرفته بود.
حتی زمانی که سایر کشورهای جهان محدودیت کرونایی را کاهش دادند و راههایی را «برای زندگی با این ویروس» پیدا کردند، چین همچنان بر آزمایشهای همگانی و قرنطینههای شدید اصرار داشت.
در نتیجه این رویکرد، اقتصاد ضربه خورد و مردم هم خسته و عصبانی شدند. در ماه نوامبر، مردم ناراضی در اعتراضاتی نادر علیه آقای شی و دولتش به خیابانها آمدند.
چند هفته بعد، دولت عقبنشینی از این سیاست را آغاز کرد.
با توجه به محدود بودن تعداد پروازها و این واقعیت که بسیاری از شهروندان چینی هنوز نیاز به تمدید گذرنامه خود دارند، مشخص نیست چه تعداد از آنان پس از ۸ ژانویه به خارج از کشور سفر خواهند کرد.
اما ایالات متحده امریکا گفته است که از ۵ جنوری تمام مسافران ورودی از چین، هنگکنگ و ماکائو باید ۴۸ ساعت قبل از پرواز آزمایش کرونا داده و جواب منفی بوده باشد.
این سختگیری همچنین برای مسافرانی که از طریق یک کشور ثالث به امریکا پرواز میکنند و کسانی که پروازهای ارتباطی از طریق ایالات متحده به مقصد سایر کشورها را انجام میدهند هم اعمال میشود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اعلام کرده که این اقدام را «برای کمک به کند کردن روند گسترش ویروس» انجام داده و افزوده است که اقداماتی را برای شناسایی و تشخیص انواع احتمالی جدید ویروس را در دست اجرا دارد.
این سازمان همچنین چین را متهم کرده که در ارائه دادههای مربوط به شیوع بیماری به شکلی «کافی و شفاف» عمل نکرده و گفته است که نظارت «موثر» بر افزایش آلودگی و کاهش احتمال ظهور نوع جدید «بسیار حیاتی» است.
تعداد واقعی موارد روزانه و مرگ و میر در چین مشخص نیست؛ زیرا نهادهای دولتی الزام به گزارشدهی را برداشته و طبقهبندی مرگ در اثر کرونا را تغییر دادهاند. روز یکشنبه، مقامات گفتند که انتشار آمار روزانه را نیز متوقف خواهند کرد.