سفیر ایران جنگ طالبان علیه دولت پیشین و نیروهای خارجی را تحسین کرد
حسن کاظمی قمی؛ سفیر و نماینده ویژه رییس جمهور ایران با ستایش از جنگ طالبان با دولت پیشین و نیروهای خارجی میگوید که پس از سقوط دولت توسط طالبان، «شرایط برای سازندگی» آماده است.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، روز چهارشنبه، ۳۱ جوزا، در ننگرهار از دستاوردهای جنگ طالبان با دولت پیشین و نیروهای خارجی ستایش کرد.
او این سخنان را در مراسم افتتاح یک مرکز دیابت که از طرف ایران در ولایت ننگرهار ساخته شده بیان کرد.
سفارت ایران در کابل چهارشنبهشب، ۳۱ جوزا، با نشر بیانیهای از افتتاح یک مرکز دیابت در ننگرهار توسط سفیر این کشور خبر داد.
در بیانیه سفارت ایران آمده: «در چارچوب تقویت همکاریهای پزشکی بین ایران و افغانستان، مرکز تشخیص دیابت خاتم الانبیاء افغانستان در ننگرهار توسط آقای کاظمی قمی و مقامات ذیربط افغانستان افتتاح گردید.»
در بیانیه همچنین آمده: «این مرکز با تلاشهای جمهوری اسلامی ایران بازسازی، تجهیز و تحویل گردید.»
این در حالی است که جمهوری اسلامی به طالبان وعده داده بود که در بخش صحت، دارو و درمان به طالبان کمک خواهد کرد.
حسن کاظمی قمی در جریان این مراسم با تاکید بر کمک به حکومت طالبان گفت که «ایران علاقمند جدی استخراج معادن افغانستان است.»
به گزارش صدا و سیمای ایران، او در دیدار با والی طالبان در ننگرهار به «منابع سرشار طبیعی» افغانستان اشاره کرد و حکومت سابق و نیروهای خارجی را متهم کرد که مانع استفاده از این منابع شدند.
پیش از سقوط دولت پیشین، شرکتهای سرمایهگذار از جمله شرکتهای چینی، سرمایهگذاری در بخش معادن را به علت جنگ و حملات طالبان بر پروژههای عمرانی داخلی و خارجی به تاخیر انداخته بودند.
اکنون، رییس نمایندگی سیاسی جمهوری اسلامی در کابل میگوید که با پیروزی طالبان بر دولت پیشین، «شرایط برای سازندگی افغانستان فراهم شده است» و «ایران برای کمک به سازندگی افغانستان آمادگی دارد.»
حسن کاظمی قمی درآمد حاصل از مبادلات تجاری میان افغانستان و ایران در سال گذشته را حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر اعلام کرد.
او در دیدار با والی طالبان وعده داد که منطقه آزاد «چابهار» را برای تاجران افغان فعال کنند.
قمی همچنین از کمک ایران به وصل کردن افغانستان به آبهای آزاد بین المللی از طریق راه آهن سخن گفت.
نماینده ایران در حالی قول آمادگی برای کمک به توسعه افغانستان را داده است که شرکتهای ایرانی تا هنوز در افغانستان سرمایهگذاری قابل توجهی نکردهاند.
مقامهای طالبان میگویند که موانع اداری و امنیتی در برابر سرمایهگذاری خارجی در افغانستان وجود ندارد؛ اما به نظر میآید که رسمیت نداشتن دولت طالبان و بودن نام اکثر مقامهای کابینه آن در لیست سیاه شورای امنیت، شرکتهای خارجی را از سرمایهگذاری در بخشهای کلیدی افغانستان بازداشته است.