گسترش آتشسوزی در کانادا، تشدید آلودگی هوا در امریکا
گسترش آتشسوزی در کانادا باعث تشدید آلودگی هوا در امریکا شده و چندین شهر و ایالت این کشور هشدار دریافت کردهاند.
در ادامه آتشسوزی گسترده در کانادا، روز دوشنبه، ۲۶ سرطان، ۲۰ ایالت امریکا یک بار دیگر به دلیل کاهش کیفیت هوا که ناشی از دود غلیظ حریق موسمی در کانادا است در وضعیت هشدار قرار گرفتهاند.
کیفیت هوا در شمال و شرق امریکا در پی ادامه آتشسوزیهای موسمی در کانادا به سرعت رو به افول است.
در همین حال، کانادا نیروهای فدرال خود را برای مهار آتشسوزیهای تازه به منطقه غربی کشور رهسپار کرده است.
بربنیاد گزارشها، دو مامور آتشنشانی کانادا جان خود را در تلاش برای مهار حریق از دست دادهاند.
وضعیت هشدار در امریکا از ایالت مونتانا در غرب تا نیویارک در شمال و آلاباما در جنوب برقرار است.
مقامهای حوزه بهداشت کانادا هم هشدار دادهاند که در کالاگری، مونترآل، کبک و تورنتو خطر استنشاق دود در هوا ممکن است به درجه بسیار بالایی برسد.
مقامهای ایالت نیویارک از مردم خواسته بودند روز دوشنبه در خانهها بمانند و هشدار دادهاند اگرچه کیفیت هوا به بدی ماه گذشته نخواهد بود، اما شهروندان بهتر است از خروج غیرضروری از خانه پرهیز کنند.
ساکنان ایالتهای مرکزی مثل ایلینویز، میشیگان و ویسکانسین نیز هشداری مشابه دریافت کردهاند.
شاخص آلودگی هوا در چندین شهر از جمله در بخشهایی از اوهایو، کارولینای شمالی، نیوجرسی، آلاباما، مریلند و پنسیلوانیا به ۱۵۰ به حد «خطرناک برای همه» رسیده است.
مقامهای امریکا پیشبینی کردهاند که غبار و دود ناشی از حریق در کانادا ابتدا در ایالتهای مین و بخشهایی از جنوب از جمله آتلانتا غلیظ میشود و بعد از انتشار در سواحل شرقی سبکتر خواهد شد.
در حال حاضر نزدیک به ۹۰۰ حریق فعال در کانادا جریان دارد و ۵۹۰ حریق در این میان از کنترل خارج شدهاند.
روز یکشنبه مقامهای کانادا از مرگ دومین مامور آتشنشانی در جریان مبارزه با حریق در این کشور خبر دادند.
مقامهای حوزه بهداشت در بریتیش کلمبیا روز دوشنبه اعلام کردند کودکی ۹ ساله که به آسم مبتلا بوده جان خود را احتمالا در ارتباط با آلودگی ناشی از حریق از دست داده است.
این بار بخش عمده دود و غباری که در آمریکا جریان دارد به دلیل آتشسوزی در غرب کاناداست، در حالی که ماه گذشته آتشسوزی عمدتا در شرق و در کبک جریان داشت.
کانادا شاهد بدترین حریق موسمی تاریخ خود بوده و تا کنون حریق تابستانی امسال ده میلیون هکتار از اراضی این کشور را سوزانده است.
مقامهای این کشور هشدار دادهاند که هنوز پایانی را برای وضعیت فعلی متصور نمیدانند چرا که گرمای هوا مرتبا حریق تازه ایجاد میکند و خطر افزایش حریق در غرب کانادا در ماههای جولای و آگوست ادامه خواهد داشت.
تغییرات اقلیمی با افزایش دما خطر حریق موسمی را بالا میبرد.