صلیب سرخ پرداخت معاش هزاران کارمند صحی را به طالبان واگذار می‌کند

کمیته بین‌ المللی صلیب سرخ اعلام کرده که پرداخت معاش هزاران کارمند صحی را به طالبان واگذار می‌کند.

کمیته‌ بین‌ المللی صلیب سرخ، امروز سه‌شنبه، ۷ سنبله اعلام کرده است که پرداخت معاش ۱۰ هزار و ۹۰۰ داکتر، پرستار، کارمند صحی و همچنین حمایت مالی از ۳۳ شفاخانه را از آخر ماه آگست به طالبان واگذار می‌کند.

این نهاد همچنین گفته است که واگذاری مسئولیت‌‌ها در این شفاخانه‌ها به طالبان از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

بر اساس اعلامیه صلیب سرخ، طالبان مسئولیت ۸ شفاخانه از این شفاخانه‌ها را در ماه اپریل سال جاری میلادی به عهده گرفته بودند.

صلیب سرخ افزوده که مسئولان بخش صحی طالبان تمایل و‌ عزم شان را برای به عهده‌گرفتن مسئولیت امور این شفاخانه‌ها و رفع نیازهای صحی مردم نشان داده‌اند.

این نهاد همچنین گفته است که حمایت مالی از این شفاخانه‌ها را پس از تغییر نظام‌ در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ و برای جلوگیری از فروپاشی نظام صحی کشور، به عهده گرفت.

در اعلامیه‌ صلیب سرخ آمده است که این نهاد در دو سال گذشته علاوه بر پرداخت معاش کارمندان این شفاخانه‌ها، هزینه تهیه‌ دارو، لوازم صحی و مصارف روزانه‌ چون برق، خدمات آمبولانس، آزمایش‌های لابراتواری و غذای بیماران را نیز پرداخته است.

این نهاد گفته است که هرچند برنامه‌ حمایت مالی از این شفاخانه‌ها را متوقف می‌کند؛ اما با شماری از نهادهای کمک‌کننده در حال گفتگو است تا بتواند بخش‌هایی از این برنامه را ادامه دهد.

صلیب سرخ افزوده که به حمایت خود از مراکز مراقبت‌های اولیه‌ صحی ادامه خواهد داد و از ۴۷ مرکز صحی جمعیت هلال احمر افغانستان حمایت می‌کند.

این نهاد گفته که با طالبان برای بهبود ارائه‌ خدمات صحی در توقیف‌خانه‌ها، از جمله کلینیک‌های زندان سرپوزه قندهار و زندان هرات همکاری خواهد کرد.

کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ همچنین گفته است که به حمایت از هفت مرکز بازتوانی فیزیکی و بخش عاجل شفاخانه‌‌ حوزوی و ولایتی غزنی و شفاخانه‌ ولسوالی رخه پنجشیر ادامه خواهد داد.

صلیب سرخ گفته است که افغانستان دومین عملیات بزرگ کمک‌رسانی این نهاد در سطح جهان است و هیچ برنامه‌ای برای ترک این کشور ندارد.

این نهاد گفته که بیش از نیمی از مردم افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و از هر دو نفر یک نفر آنان به خدمات صحی یا غذای کافی دسترسی دارند.

کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ از جامعه‌ بین‌المللی و نهادهای انکشافی خواسته است که کمک‌های خود را به بخش‌های حیاتی و زیرساخت‌های عمومی در افغانستان افزایش دهند.

به‌گفته‌ این نهاد، کمک‌های بشردوستانه برای شمار زیادی از شهروندان افغانستان که بسیاری از آنان سال‌ها رنج را متحمل شده‌اند، ضروری است.

امسال به‌دلیل کمبود بودجه، شمار زیادی از نهادهای بین‌المللی برنامه‌های کمک‌رسانی به مردم افغانستان را کاهش داده‌اند.

در همین حال، اوچا اعلام کرده است که برای کمک به افراد آسیب‌پذیر در افغانستان تا پایان سال جاری میلادی به ۲.۲۵ میلیارد دالر بودجه نیاز است.

مطالب مرتبط