۱۰۰ روز جنگ؛ ۱۲۵ نفر در غزه و دو نفر در اسراییل کشته شدند

در حالی که نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم اسرائیل وارد صدمین روز خود شده، این رژیم از کشته دو شهروند خود در شمال خبر داده‌ است. در همین حال، منابع می‌گویند که ۱۲۵ فلسطینی‌ نیز در غزه کشته شده‌اند.

رژیم اسراییل اعلام کرده است که دو شهروند این رژیم در حمله موشکی از خاک لبنان به شهر کفر یوال در مرز شمالی اسرایيل کشته شده‌اند.

به گفته ارتش رژیم اسراییل این حمله با پرتاب موشکی ضد تانک از خاک لبنان منجر به کشته شدن باراک آیالون ۴۵ ساله و میری آیالون، مادر ۷۶ ساله او شده است.

پیشتر رژیم اسراییل گفته بود که ۴ مرد مسلح را که «قصد ورود از لبنان به اسراییل را داشته‌اند» کشته است.

این در حالی است که به گفته مقام‌های درمانی حماس در غزه، روز یکشنبه ۱۲۵ نفر در حملات اسراییل به این منطقه کشته شده‌اند.

تعداد کشته شدگان در غزه از صد روز پیش تاکنون به ۲۴ هزار نفر می رسد.

اما بر اساس تخمین‌ها آمار کشته‌شدگان در حملات اسرایيل به غزه به مراتب بالاتر است؛ چون هزاران نفر زیر آوار مدفون اند و آمار اعلام شده از سوی مقام‌های درمانی تنها مرگ‌های در شفاخانه را ثبت می‌کند.

به گفته مقام‌های محلی بیش از دوسوم کشته‌شدگان زن و کودک هستند و بیش از ۶۰ هزار نفر نیز در این حملات زخمی شده‌اند.

همزمان جان کربی؛ سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته است «اسراییل باید از شدت عملیات نظامی خود در غزه بکاهد.»

به گفته آقای کربی که سابقه کار در پنتاگون، وزارت دفاع امریکا را نیز دارد «در یک کارزار نظامی، تاکتیک‌ها با رسیدن به اهداف تغییر می‌کند و امریکا برای ارائه اطلاعات بیشتر در این زمینه به اسراییل ابراز آمادگی کرده است.»

از آغاز این حمله و واکنش سنگین اسرائيل تاکنون صد روز می‌گذرد و با وجود اعتراض‌های بین‌المللی عملیات نظامی رژیم اسرایيل که با هدف «نابودی حماس» در غزه آغاز شد کماکان، و بعد از کشته شدن ۲۴ هزار نفر ادامه دارد.

ارتش اسرایيل می‌گوید که موشک هدایت شده حزب‌الله چند منطقه در شمال این کشور را هدف قرار داده و اسراییل نیز دست به حمله متقابل علیه اهدافی در لبنان زده است.

سید حسن نصرالله؛ رهبر حزب‌الله، پرقدرت‌ترین گروه نظامی و سیاسی در لبنان گفته است هدف این گروه از حملات خود متوقف کردن جنگ در غزه است.

آقای نصرالله همچنین با اشتباه خواندن حملات امریکا و بریتانیا به انصارالله یمن گفت که این گروه به حملات خود به کشتی‌های عبوری در دریای سرخ ادامه خواهد داد: «امریکا باید بداند که امنیت دریای سرخ، آرامش در مرز لبنان، شرایط در عراق و تمام تحولات در منطقه به یک چیز وابسته است: متوقف کردن تهاجم علیه غزه.»

روز یکشنبه حملات سنگین تانک‌ها و هواپیماهای اسرائيل به جنوب و مرکز غزه ادامه داشت.

خدمات ارتباطی و اینترنتی برای سومین روز در بخش‌هایی از غزه قطع است.

علا بخیط، یکی از آوارگان در غزه که در حال حاضر در رفح زندگی می‌کند به خبرگزاری فرانسه گفته: «بعد از صد روز هنوز در این کشور زندگی می‌کنیم؛ اما مثل این است که روح از بدن‌مان رفته است. هر ثانیه از زندگی جنگ است. هر دم و دقیقه که می‌گذرد در جنگیم. هیچ چیز نمانده. نه مدرسه، نه دانشگاه، نه خدمات درمانی. هیچ چیز. به آینده این بچه‌ها فکر کنید. چه خواهد شد؟ بعد از این چطور زندگی خواهند کرد؟

عده‌ای دیگر در غزه گفته‌اند به پایان جنگ امیدی ندارند. ام شریف خلیل که از شمال غزه آواره شده می‌گوید: «غذا می‌پزی هم می‌ترسی که در حمله هوایی کشته شوی. برای خرید به بازار می‌روی، می‌بینی قیمت همه چیز بالا رفته. روحیه‌مان نابود شده. هیچ امیدی به بازگشت به خانه‌های‌مان نداریم.»

بنیامین نتانیاهو؛ نخست وزیر رژیم اسراییل روز شنبه یک بار دیگر تاکید کرد که اسراییل تا رسیدن به «پیروزی کامل» در مقابل حماس به جنگ ادامه می‌دهد.

ارتش اسراییل می‌گوید که فاز بعدی جنگ شامل حملات هدفمند بیشتر علیه رهبران و مواضع حماس خواهد بود.

در اسرائیل اما اعتراضات گسترده برای آزادی گروگان‌ها و استعفای نتانیاهو روز به روز تشدید می‌شود.

مطالب مرتبط