حقانی با نماینده اتحادیه اروپا دیدار کرد

وزارت داخله طالبان از دیدار و گفتگوی سراج‌الدین حقانی؛ سرپرست این وزارت با نماینده‌ اتحادیه اروپا درباره‌ برگزاری نشستی درباره افغانستان در دوحه گفتگو کرده است.

وزارت داخله‌ طالبان اعلام کرده است که رافائلا آیودیس؛ کاردار نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان با سراج‌الدین حقانی درباره‌ نشستی که قرار است ماه آینده در دوحه قطر برگزار شود، صحبت کرده است.

این نشست میان کشورهای درگیر مسائل افغانستان برگزار خواهد شد. اتحادیه اروپا یا سایر کشورهای درگیر مسائل افغانستان تاکنون درباره‌ این نشست چیزی نگفته‌اند.

پیش از این قرار بود که نشست نمایندگان و فرستادگان ویژه‌ کشورها درباره‌ افغانستان با میزبانی دبیرکل سازمان ملل برگزار شود.

محل برگزاری این نشست تاکنون رسما اعلام نشده، اما دور نخست این نشست سال گذشته‌ میلادی در قطر برگزار شده بود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ اخیر خود درباره‌ افغانستان از تصمیم دبیرکل سازمان ملل متحد برای برگزاری نشست بعدی نمایندگان و فرستادگان ویژه‌ کشورها در امور افغانستان استقبال کرده و از اشتراک‌کنندگان این نشست خواسته است که در مورد توصیه‌های گزارش فریدون سینیرلی‌اوغلو،‌ ارزیابی‌کننده‌ مستقل افغانستان بحث کنند.

در خبرنامه‌ وزارت داخله‌ طالبان در مورد نظر سراج‌الدین حقانی؛ سرپرست این وزارت درباره‌ نشست مورد نظر اشاره نشده است.

حقانی در دیدار با سرپرست نمایندگی اتحادیه اروپا گفته است که افغانستان پس از چندین دهه بی‌ثباتی و مشکلات به سرعت به‌سوی ثبات سیاسی و اقتصادی پیش می‌رود.

او ادعا کرده است که شهروندان افغانستان «پس از مدت‌ها، احساس امنیت جسمی و روانی می‌کنند».

سرپرست وزارت داخله‌ طالبان درباره‌ تعامل با کشورهای خارجی با این گروه گفته است که حکومت طالبان باید در نهادهای مهم بین‌المللی عضویت داشته باشد تا به این ترتیب نمایندگی واقعی خود را داشته باشد و حل مسائل نیز آسان‌تر می‌شود.

کرسی افغانستان در سازمان ملل در حال حاضر در اختیار دیپلمات حکومت پیشین این کشور است.

طی این دوونیم سال تلاش طالبان برای گرفتن کرسی افغانستان ناکام بوده و حکومت این گروه در این مدت به‌گونه‌ رسمی به رسمیت شناخته نشده است.

در این زمینه در بخشی از گزارش سینیرلی‌اوغلو به «نقشه راهی برای ادغام مجدد افغانستان در جامعه‌ بین‌المللی» پرداخته شده و آمده است که طالبان خواستار شناسایی به‌عنوان حکومت افغانستان اند که انجام این کار نیاز به پذیرش تعهدات افغانستان در کنوانسیون‌های بین‌المللی و اقدامات حسن نیت برای رعایت آن‌ها از طریق سیاست، قانون‌گذاری و عمل است.

پیشنهاد تعیین نماینده‌ی ویژه و تأکید بر ضرورت گفتگوی ملی برای رسیدگی به بحران سیاسی افغانستان از بخش‌هایی دیگر گزارش سینیرلی‌اوغلو است.

شورای امنیت سازمان ملل برای اجرایی کردن پیشنهادات گزارش اوغلو اخیرا قطع‌نامه‌ای را تصویب کرد و از دبیرکل این سازمان خواست که یک نماینده‌ ویژه در امور افغانستان تعیین کند. طالبان اما تعیین نماینده‌ ویژه را غیرضروری دانسته‌اند.

مطالب مرتبط