متقی با فعالان افغان مقیم اروپا دیدار کرد

عبدالقهار بلخی؛ سخنگوی وزارت خارجه طالبان اعلام کرده که امیرخان متقی؛ سرپرست این وزارت با شماری از شخصیت‌های افغانستانی مقیم کشورهای اروپایی که به کابل آمده‌اند، دیدار و گفتگو کرده است.

blank

عبدالقهار بلخی؛ سخنگوی وزارت خارجه طالبان با نشر خبرنامه‌ای گفته که امیرخان متقی؛ سرپرست این وزارت با شماری از شخصیت‌های افغانستان مقیم کشورهای اروپایی که به کابل آمده‌اند، دیدار کرده است.

سرپرست وزارت خارجه در این دیدار گفته که مردم افغانستان پس از چهارونیم دهه برای نخستین‌بار به «نظام اسلامی و امنیت سرتاسری» دست یافته‌اند.

سرپرست وزارت امور خارجه در این دیدار افغانستان را «خانه مشترک همه افغان‌ها» دانسته است.

او افزوده که همه می‌توانند در بازسازی، پیشرفت‌ و استحکام پایه‌های «نظام اسلامی» در کشور، سهم بگیرند.

این در حالی است که ارگ که تحت کنترل طالبان است، امروز اعلام کرد که مولوی عبدالکبیر؛ معاون سیاسی نخست‌وزیر این گروه نیز با برخی نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغان‌های مقیم اروپا دیدار و گفتگو کرده است.

در بیاینه ارگ آمده که در این دیدار نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغان‌های مقیم آلمان، بریتانیا، بلجیم، سویدن، اتریش، ترکیه، ناروی و امارات متحده عربی، پیشنهادات و نظریات افغان‌های مقیم کشورهای متذکره را با این گروه شریک ساخته‌اند.

در این دیدار خوشحال روهی به نمایندگی از دیگران گفته که آنان در خارج اتحادیه‌هایی دارند و از شمار زیادی از افغان‌ها نمایندگی می‌کنند.

‏او همچنین گفته که افغان‌های مقیم خارج توانایی‌های زیاد علمی و اقتصادی دارند و از طالبان خواسته که از آنان در آبادی کشور استفاده کنند.

او ضمن تاکید بر امنیت در افغانستان، گفت که هیچ کسی در منطقه و جهان طرفدار جنگ نیست.

او افزود که طالبان باید کابینه خود را از سرپرستی بیرون کرده و یک دولت دایمی را ایجاد کنند.

روهی همچنین خواهان بازگشایی مکاتب و کار زنان شد.

‏آنان همچنین گفته‌اند که تصویر واقعی افغانستان را به جامعه افغان‌های مقیم اروپا خواهند رساند.

زرکی ملیار؛ عضو دیگر هیات افغان‌های مقیم اروپا نیز خواهان بازگشایی مکاتب و کار زنان شد و گفت که باید اجازه کار و تحصیل برای زنان داده شود.

این هیات اطمینان داد که موقف طالبان را به افغان‌های مقیم اروپا خواهد رساند.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر ضمن قدردانی از آنان خواست که وضعیت افغانستان را از نزدیک ببینند و تاثیرات مثبت را از آن دریافت کنند.

معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان همچنین گفته که این گروه تغییراتی در ادارات آورده است.

او  گفته که اکثر نیروهای پیشین از کشور رفته‌اند، اما ادعا کرده آنانی که در کشور باقی‌مانده‌اند در جمع پولیس و اردوی این گروه خدمت می‌کنند و به هیچ کسی تهدیدی متوجه نیست.

او از مقام‌های پیشین به عنوان «مقامات مفسد» یاد کرده و گفته که هیچ‌کس خواهان برگشت آنان به کشور نیست.

او گفته که در دو دهه گذشته تخم نفاق در کشور کاشته شده بود و با روی‌ کار آمدن این گروه نفاق «از بین رفته است».

این مقام طالبان در حالی از امنیت نیروهای پیشین و تشکیل دولت واحد در کشور سخن می‌گوید که پس از روی‌ کار آمدن آنان در افغانستان قتل‌های مرموز و شکنجه نظامیان پیشین افزایش یافت و در کابینه این گروه هیچ‌یک از اقوام دیگر افغانستان حضور عادلانه ندارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *