طالبان ۲۰۰ فرمان ضد حقوق‌ بشری صادر کرده‌اند

گروه کاری بررسی دوره‌ای شورای حقوق بشر در نشست این شورا درباره‌ افغانستان که در حال برگزاری است اعلام کرده که طالبان ۲۰۰ فرمان ضد حقوق‌ بشری صادر کرده‌اند.

گروه کاری بررسی دوره‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای بررسی گزارش‌های حقوق بشری افغانستان امروز دوشنبه، ۱۰ ثور برای چهارمین بار نشست برگزار شد.

در گزارش ملی حقوق بشر افغانستان آمده که طالبان بیش از ۲۰۰ فرمانی صادر کرده است که حقوق بشر مردم افغانستان را محدود می‌کند.

این فرمان‌ها به ویژه حقوق زنان و دختران، اقلیت‌های قومی و مذهبی و سایر جوامع آسیب‌پذیر را مورد حمله قرار می‌دهد.

در اجلاس گروه کاری بررسی که از ۲۹ اپریل تا ۱۰ می ۲۰۲۴ در جنوای سویس برگزار می‌شود، سوابق حقوق بشری ۱۴ کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اسنادی که براساس آن بررسی صورت می‌گیرد، شامل گزارش ملی کشور تحت بررسی، گزارش گروه‌ها و کارشناسان مستقل حقوق بشر، معلومات نهادهای حقوق بشری و گروه‌های جامعه‌ مدنی است.

همچنین نمایندگان کشورها درباره‌ فعالیت‌هایی که برای تطبیق پیشنهادات در دوره‌ قبل متعهد شده بودند و پیشرفت‌ها در زمینه‌ی حقوق بشر صحبت می‌کنند.

در جلسه‌ امروز، هیأت افغانستان تحت ریاست نصیراحمد اندیشه اشتراک خواهد کرد.

افغانستان در حالی در شورای حقوق بشر مورد بررسی قرار می‌گیرد که وضعیت حقوق بشر در این کشور پس از حاکمیت طالبان رو به وخامت رفته است.

طالبان محدودیت‌های شدیدی بر حقوق و آزادی‌های شهروندان افغانستان، از جمله زنان و دختران وضع کرده‌اند.

ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه‌ حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در آخرین گزارش خود در سال ۲۰۲۴ گفت که وضعیت حقوق‌ بشر در افغانستان از زمان گزارش قبلی او وخیم‌تر شده است.

گزارشگر ویژه‌ حقوق‌ بشر سازمان ملل متحد هنگام ارائه‌ گزارش خود گفت که به‌باور او، رفتار طالبان با زنان افغانستان، آزار و اذیت مبتنی بر جنسیت و مطابق اساس‌نامه‌ی رم «جنایت علیه بشریت» است.

او گفت: «من یک گام جلوتر می‌روم و می‌گویم این وضعیت ممکن آپارتاید جنسیتی توصیف شود؛ زیرا مقام‌های حاکم (طالبان) به قصد تحت سلطه درآوردن کامل زنان و دختران حکومت می‌کنند.»

مطالب مرتبط